A jak myšlenky přitahují činy, tak mi hned druhý den volal e-shop, že dodavatel dřez stále skladem nemá. Já jsem reagovala už trochu podrážděně, zmínila jsem paní telefonistce z Budějovic, že mi přijedou tu kuchyň už montovat. No tak mi opatrně sdělila, že si mám raději záložně vybrat jiný model, ale že se mi ještě ozvou, prověří, zkusí i nemožné blábláblá…ach jo!

Mezitím na stavbě proběhla revize elektro, tak to bychom už měli připravené ke kolaudaci.

Téma: Podlahy

Materiál na podlahy si už zvykl na teplotu v domečku, stěrka uschla a tento víkend (ano zase se zpožděním) bude podlaha konečně položena. Protože mají přijít dveře a ty se štelují bez hotových podlah špatně. Schody budou také vypadat krásně. Tedy až budou obloženy. Na tom už se začalo pracovat, manžel vlastnoručně nakreslil ceduli „nešlapat“ a jsem zvědavá, jak se tam o víkendu nahoru dostane ten podlahář. Asi oknem!

REKONSTRUKCE DOMU ONLINE UŽ PŘINESLA:

Téma: Sklepní prostory

Manžel si to tam vytunil, použil již několik obřích regálů z OBI a na žádném tom regálu není nic mého. Sice už mi chystá i regálky na botičky, ale to jsou nějaké staré regály, které jsou vachrlaté, a manžel musí ještě vymyslet, jak budou držet pohromadě, abych jednoho rána nenašla všechny své boty na kopici! Zdá se mi, že nebere tolik vážně prostory, kde budu mít uschované věci já!

Téma: Šatny a špajz

Nemám to vyřešené. Nějak mi nedochází, že se opravdu budeme za chvilku stěhovat. A už to vidím, jak budu mít na zemi ve špajzu vyskládané potraviny a budu tam přeskakovat a hledat, abych dala smečce něco najíst. Ale špajz - to není tak důležité, to je jasné, to se přečká, klidně i několik let. Ale co ta šatna? Kam si dám svoje hadříky? Sice jsem potkala ve městě truhláře, skoro jsem ho chytla pod krkem a říkala jsem mu na pěší zóně, že tu šatnu, tu šatnu je třeba dodělat. Jistě. Doděláme a pelášil pryč. Kam já si to pověsím? Vždyť já mám jen to ramínko na ty pásky. A pak tu nástěnku na cetky na krk.

Téma: SIKO

Tak už jsem tam zase musela. Tentokrát reklamace. Ve sprchové hlavici rachtá něco uvolněného a nějaká tlaková věc, něco jako úchyt, má stržený jeden závit, takže nejde použít. Také už dorazila bidetová sprška. Dále řešíme uchycení sprchových stěn. U kluků nahoře je totiž třeba uchytit do šikminy, a tudíž musíme vyměnit právě tu tyč s úchyty za kloubový systém. A do naší sprchy musíme nechat vyrobit o 40 cm delší tyč. To víte, můj muž má ramena, že se na žádnou fotku nevejdou, takže jsme museli udělat sprchový kout pořádně široký. Standard jeden metr je nuda, je to málo, když máte doma chlapa jako horu! Takže musíme zase zapojit souseda.

Téma: Oplocení

Máme zajímavou zkušenost s firmou, která nám měla dělat oplocení. Dostali od nás v listopadu zálohu na materiál, měli připravit plaňky (velkou část jsme měli ve sklepě po původním majiteli) a ve stejném duchu dodělat branku, vjezdovou bránu, oplocení terasy a balkónu. Měli to přijet udělat v lednu, ve druhé půli. Počasí tomu přálo, že. Vlastně do teď přeje. Od té doby s námi nekomunikují, asi je pan majitel na dovolené v Thajsku!

A to je asi jediný mráček na našem růžovém skoro dostavěném snu. Jinak vše vychází krásně.