Téma: Podlahy

Horní patro je hotovo, dole se dodělává ložnice. Do konce týdne máme hotovo. Sice ta podlaha nahoře vypadá trochu jinak, než jsem myslela, jemnou šachovnici hledám úplně marně. Přitom na obrázku opravdu byla. Ale chtěla jsem do pokojíků světlou podlahu, aby se k tomu hodilo cokoliv, a tak to tak máme.

Schody jsou také obloženy a vypadají nádherně.

Téma: Kuchyň

I ten dřez už přivezli. Ano, ten co to vypadalo, že ho výrobce vůbec ještě neudělal. Nakonec se ho obchodu podařilo zajistit a ve čtvrtek nic nebrání tomu, aby kuchyňská linka byla namontována, dřez a myčka zapojeny. Jsem zvědavá, jak to dopadne, jak jsme to vymysleli, jestli to bude krása veliká. Jak se nám tam bude vařit. Napětí vrcholí.

REKONSTRUKCE DOMU ONLINE UŽ PŘINESLA:

Téma: Dveře

Na ty budeme právě ještě chvilku čekat, mají být hotové na přelomu února a března, tak jsem zvědavá, jak to má firma CAG s dodržením termínů.

Téma: Úložné prostory

V tomto směru jsme neudělali zrovna velký pokrok, pokud se týká šaten a špajzu. Sklepy dole jsou oregálované, to je jasné, ale nahoře zatím nic. Jsem domluvená s truhlářem, až dodělají linku, že bychom připravili něco jednoduchého a funkčního, a pak už to opravdu přijde. Představuji si ve špajzu jednoduché otevřené regály, nějaký ten drátěný košík, prostě to bude propracovaný jednoduchý systém, kde se nic nezkazí, nic neprojde záruční lhůtou, nic nezplesniví, o všem budu vědět. A hlavně - když budu něco vařit, budu mít všechno po ruce.

Do šatny dáme další jednoduchý propracovaný systém, tyče na ramínka, regály na svetříky a kabelky, vše bude přehledné, jednoduché, skoro zadarmo!

Už se těším, až bouchneme šáňo a zapřáhneme stěhovací vůz.

Už není o čem psát, už nás čekají jen dvě tři faktury a končíme… Plánujete příští rok stavět vlastní dům? Chtěli byste se podělit o své zážitky v pravidelném seriálu, jako paní Králová? Budeme rádi, když nás budete kontaktovat na e-mailu cech@sanoma.cz.

Manžel si se mnou chce dát rande na stavbě. Prý se mnou potřebuje něco doladit. Já se mu divím, po tolika letech, takové laciné triky!

Říká, že to bude kontrolní den. No tak jo. Prý budeme řešit upevnění těch skleněných stěn ve sprcháčích, přitom už jsem mu od Jindříška přivezla hrozně drahou kloubovou tyč. A také mě láká na to, že prý mám již připravenou celou jednu místnost ve sklepě, která bude jen pro boty! A prý se mnou musí ladit ještě spoustu dalších věcí. Žena je jak kytara, stačí ji správně naladit.

Život se nám změní o několik dimenzí, stanou se z nás venkované. Budeme vstávat dříve, abychom stihli vypravit děti do školy a školky, odvézt je do Písku, já do práce, pak zase logistika směrem zpět. Pak tomu přivykneme a nastane čas prázdnin. Nafoukneme bazén, zapálíme gril a budeme sekat trávu. To bude krása!