Opocené čelo bude mít při čtení tohoto článku i moje milovaná maminka, která se bojí i těch nejroztomilejších pejsánků na světě. Tak doufám, že bude s Fidem kámoška ještě dřív, než bude mít 70 kilo. Ne mamka, ten pes!

A já opět chvalořečím internetu, neboť tam píšou opravdu vše – stačí to zadat do Googlu, i jak připravit rodinu na to, že budeme mít nového člena.

Téma: Dveře

Firma CAG s panem Pokorným v čele nastoupila ve čtvrtek. Ten den dorazil manžel ve skvělé náladě a už do telefonu mi líčil, že pokud si po pracovním dni budu chtít zlepšit náladu, mám se cestou do Písku zastavit na baráčku. Že ten dům vypadá úplně jinak. A ještě prý po sobě řemeslníci i uklidili!

Vřele tuto firmu doporučujeme, vše bylo tak, jak řekli, bez problémů!

A měl pravdu, dveře se opravdu povedly, jsou úžasné, bílé, v retro jednoduchém stylu, ty do naší koupelny jsou celé skleněné pouze s vyrytými čtyřlístky. Už nám tedy schází pouze jedny dolů do sklepa, které jsme naplánovali s přepadem, tudíž se čekalo na možnost přesného zaměření. A pak sháníme ještě jedny dveře, a to zadní exteriérové, abychom se cítili bezpečněji. Ale zatím jsme nenašli ty pravé ořechové.

REKONSTRUKCE DOMU ONLINE UŽ PŘINESLA:

Téma: Úklid

Celou neděli jsem za pomoci mé švagrové uklízela baráček. Sice jsme nestihly vše, ale to podstatné ano. Nahoře je opravdu vše připraveno, koupelna se leskne novotou, i tu dlažbu jsem něčím naimpregnovala, sice krapet klouže, ale zase se krásně leskne. Jen musíme u staršího synka nějak zabezpečit, aby nevypadl z balkonových dveří, stlučeme nějaká prkna a uděláme provizorní zábradlí.

Téma: Podlahy

Další zklamání přineslo zhotovení podlah. Tak nějak řemeslník nepočítal s tím, že by dělal i lišty kolem dokola v pokojích. Když to oznamoval manželovi, tak ten zůstal oněměle užasle stát, neboť takovouto odpověď nečekal. Nicméně jsem mu dodala odvahu a řekla jsem mu, že položení zvládne kdekdo hravě, i můj bratr to zvládl, tudíž to olištování musí můj muž levou zadní rukou položit, vždyť je přece strašně šikovný, úžasný, nejlepší, báječný a tak dále a tak dále... Zřejmě má motivační řeč byla dobrá, neboť už shání lišty v barvě dubu a zjišťuje, že řemeslníci mají život ulehčený opravdu dokonale, protože dělají i zakončení těch lišt, takže si nemusí půjčovat nějakou speciální pilu. My než se nastěhujeme, bude moci dělat hodinového manžela! Každý přivýdělek dobrý.

Téma: Kuchyň

Nadšení nás trochu přešlo. A to ve chvíli, když manžel namontoval sifon a všechny ty trubky k myčce, zjistil, že šuple, ve kterém je důmyslně skryt sorter na odpadky o velikosti vesmíru – tak ten nejde zavřít. Takže ten šuplík také o velikosti vesmíru půjde zase zpět do truhlárny, aby ho strejdové truhláři trochu zmenšili, aby linka byla kompletní a funkční. A už jsem i vařila a trouba peče, mikrovlnka ohřívá, voda teče do dřezu, a jen co manžel sežene lepší těsnění na sifon, tak už to dole nepoteče do toho sorteru… Prostě vychytáváme klasické mouchy a detaily. Zatím s úsměvem.

Téma: Regály

Po předložení rozpočtu na úložné prostory pro naši centrální šatnu a špajz od truhláře jsem se rozhodla řešit to jinak, levněji, rychleji, praktičtěji, prostě po svém… Jedno odpoledne jsem stála před regálem v obchodním domě IKEA a odškrtávala jsem z nákupního seznamu předtištěného na prodejně a tvořila z něj ideální sestavu. Narvala jsem auto až po okraj, druhý den jsem auto půjčila muži, ať si to tam pěkně vyloží a počne sestavovat.

Začal s tím až onu neděli, co jsme se švagrovou uklízely. Aby si to sestavil po svém, tudíž rozbil celou mou koncepci, ale já byla tak pyšná, že jsem pořídila levně dvě místnosti! A on to zase vše poskládal do centrální šatny a byl také pyšný. No takže máme kam dát kabáty a bundičky, botičky a čepičky, ovšem musíme znovu nakupovat lišty, konzole, abychom měli kam dát hrnce, potraviny za úžasné nové šoupací bílé dveře do špajzu.

Asi jen tu mou úžasnou šatnu necháme vyrobit na míru, šuplíky nechám udělat sytě růžové, zbytek bílý jako padlý sníh, šoupací dveře jsou již do mého budoáru zavěšeny na pojízdných kolejích a já si začnu vybírat malé sofa, na kterém se budu válet s knihou v ruce, nebo sklenkou šáňa!

Téma: Stěhování

S diářem v ruce jsem naléhala na muže, ať mi sdělí datum, kdy budeme stěhovat. To prý mi ještě nemůže takto říct. Nelze prý přesně stanovit. Jak chce, já to potřebuji vědět týden dopředu.

Přestěhovat se bude ještě makačka. Hlavně pro ty moje chlapy! Protože a poněvadž teď o jarních prázdninách má můj muž dovolenou, synové volno a já odjíždím na pracovní cestu do Schladmingu. Takže ideální čas pro mého muže, aby si to opět udělal po svém (i když mu jistě mé řídicí a organizační schopnosti budou scházet), aby si udělal přípravu, přestěhoval si ty své sklepy, technické místnosti a tak dále, abych já pak přijela vyrelaxovaná a počla balit své knihy, pracovnu, šatnu apod. a poslala to do kraje, kde strávíme dalších 50 let svorně si po boku, protože tam nám bude opravdu krásně.