Ale ne, mně se to pořád líbí, v noci je taková tma, že když si omylem zhasnu a musím přejít ložnici, mám strach, že zabloudím a netrefím postel. V noci trochu svítí venku lampa, ale to nestačí. Zato ráno začne po páté koncert a definitivně jsem vzbuzená v šest.

No a v tu sobotu ráno přivezli poslední dveře. Ty do sklepa, s přepadem. Pán z CAG to pěkně namontoval, zatímco my jsme s mužem odjeli do sklípku. Naštěstí tam měl malého pomocníka, takže vše dobře dopadlo. Mohlo to u nás vypadat ještě krásnější, kdyby se nemuseli vyndat lišty u dlažby, takže je ta naše chodba zase trochu rozbouraná. A nebudou to ještě poslední dveře, musíme ještě koupit zadní dveře vchodové. Ale protože je máme nějak na jinou stranu, než je úplně běžné, zase to bude zřejmě atyp. Jak jinak!

Téma: Zahrada

Už by mohl jít ten můj tatínek do důchodu. Snad ho to bude s mojí maminkou doma bavit a nebude jezdit pořád po světě, protože dělá ty nejkrásnější záhony na světě. Nyní se k nám chystají dvě návštěvy, jedna z Moravy a druhá z Rakouska. Všichni mi vozí něco na sázení, a ten záhonek u šutru už je mi malý. Uděláme další ostrůvek. Jen nám chybí zemina.

V Písku je každou středu a pátek trh. Já už jsem tam také jednou byla. A jak mi to vše pomrzlo, nakoupila jsem sazenice znovu. A moje mamka taky (ta už ve středu). A včera jsem ve skleníku zjistila, že se ty pomrzlé rostlinky vzpamatovávají. Také se mi zdá, že jsou žáby nějak moc veselé a hravé a že je jich tam mnohem více než vloni. Oni jak jsou zabarvené do hněda, tak vždycky poskočí, a já mám infarkt. VŠECHNY PŘEDCHOZÍ DÍLY, KTERÉ SE VĚNUJÍ REKONSTRUKCI PŘED NASTĚHOVÁNÍM, NAJDETE ZDE Salátu se daří, to se asi musí rozsázet, ne? A nepoznám, stejně jako vloni, co je plevel a co potenciální květina či jídlo. Příští rok na to musím chytřeji - ale nevím jak.

Náš malý měl první klíště, ani se neptejte, kde. Když mi při vyndání sdělil, že to je velmi příjemná masáž, málem jsem se neudržela smíchy. On ale myslel, že se to musí líbit tomu klíštěti!

Hrozně ráda bych tady psala, jak stavíme lešení, děláme fasádu, ale ještě musím chvíli vydržet. Pak to vypukne. Věřím tomu, že brzy. Pak bude mít snad i můj muž lepší náladu.

Téma: Příroda apod.

Koukali jste již někdy kuně do očí? Nebo pásli ježka? To vše se vám může u nás stát. Ježek se ubytoval v lesíku a má tam hnízdo, kam pravidelně nosí žížaly a další potravu. Když se k němu přiblíží náš malý hlučný syn, ztuhne a čeká. Naštěstí ho zatím synek nikam nepřenáší. Má pořád tendence vše nosit buď k sobě do pokojíku, nebo do týpí. Také užovka někam zdrhla, myslela si, chuděra, že bude ležet na sluníčku, ale protože narušila teritorium na předzahrádce týpí, měla smůlu. A ta kuna, to je fakt něco. Moje vlasy jí zřejmě voní a čile bydlí na naší půdě. Manžela to popudilo a zřejmě použijeme něco silnějšího, co nám sliboval náš strýček. Ale zase jsem ještě u nás neviděla ani jednu myš, tak kuna je asi pilně loví.

Také jsme u nás pálili čarodějnice, přišlo jich celé hejno a pěkně jsme dostali koštětem pro štěstí. Náš synek přikládal do ohně a byl úplně u vytržení. Protože ta vlájka (rozuměj májka – návštěva logopeda nás asi nemine) už stojí, oheň už hoří, lidi se scházejí, jeho koloběžka jezdila sem a tam a vše hlásil, až jsem tedy vzala špekáčky, chleba a staršího synka a šli jsme se družit.

Pak dorazil i muž po třech dnech z nějakého cvičení, jistojistě strašně důležitého pro záchranu všech životů, až na to, že jim tam kolega při lezení po skalách spadl, a teď si (naštěstí) JEN poleží v nemocnici se sešroubovanou nohou. Nesnáším všechny hasičské akce, kde se leze po výškách (můj manžel je totiž ten lezec – ale není Spiderman), říkají tomu sport a pak pořádají memoriály na počest někoho, komu to nevyšlo.

Tak jsem si ulevila, jsem ráda, že můj muž je v pořádku, vše ostatní tak nějak vedle toho upadá v zapomnění.

Jdu se podívat na hvězdné nebe, zavzdychat si za dupotu ježka a tichého lovu kuny a pak spát ve tmě tmoucí, abych se probudila do krásného slunného rána u nás, kde je tak krásně.