Takže teď se musíme s manželem pohádat, co dál. On si trvá na svém, že realizaci fasády necháme na podzim. A já bych to nechala udělat hned? Jinou firmu, vše najednou a na klíč, protože proč ne?

To bylo tak:

Manžel se svlékl do půl těla a chodil se mnou po ranči, většinou krok za mnou. Já tahala konve a zalévala všude kytičky, pokládala jsem mu otevřené otázky. Mým cílem bylo zjistit, proč chce čekat s dostavbou domu až do konce roku, když se mi podařilo sehnat financování, které lze čerpat hned od června. A bylo by to za stejné peníze, jen by celou realizaci prováděla jedna firma, na klíč. Tož pěkně jsme si popovídali, různé teorie jsme rozvíjeli, jak by to mohlo dopadnout, proč a zač, a nakonec si myslím, že prostě začneme realizovat.

Načla jsem láhev červeného a budeme ještě večer pokračovat. Třeba ještě i počnem.

Téma: Zahrada

Navlékla jsem si dvojitou vrstvu jednorázových rukavic a šla jsem na slimáky do skleníku. Začali mi totiž ožírat ledový salát, který já mám tuze ráda. Nasbírala jsem jich spoustu, i nějakou tu žábu přibalila, a odnesla jsem je pryč. Ve skleníku mi to roste jako z vody, neustále to tam přesazuji a o víkendu musím potunit poslední venkovní záhon, který je zarostlý až hamba, a zasadit tam zbytek dýní, cibuli, květák nebo co ještě já vím, prostě nějaké roztáhlé rostliny ze skleníku.


VŠECHNY PŘEDCHOZÍ DÍLY, KTERÉ SE VĚNUJÍ REKONSTRUKCI PŘED NASTĚHOVÁNÍM, NAJDETE ZDE *** Manžel mi sehnal ohromnou nádrž na vodu s nějakou dolní výpustí, takže budu mít zavlažování, žádné konve. Ty tedy budu nosit stále dál a dál, na kytičky, truhlíky, terasu, stromy, květinový záhon tam a tuhle, na rododendron, který začal nádherně kvést (posílám pozdrav těm, co mi ho vloni darovali)… Ale co je pro mou (tedy naši) zahradu nejdůležitějším počinem, je to, že mi muž mého života začal stavět kompost o velikosti jednoho dětského pokoje. Možná by si tam zatím mohla hrát dítka, která k nám přijdou na návštěvu, než ho zaplníme, pletivo je s velkými oky, trámy pevně zapuštěné…

Prostě ta moje zahrada dostává jasný obrys a tvar, i když mám plány kreslené bez měřítka. A mám slíbené další a další rostliny, protože dobré duše, které čtou mé články, si jistě říkají: „chuděra, má to tam jak fotbalové hřiště.“ Však to za pár let bude také zarostlé. Moc se na to těším.

Téma: Plot

Tak na ten se také těším. Synek se ráno zvídavě ptal, kdy už budu mít vrata na dálkové ovládání, abych nemusela ráno ničit podpatky na kamenech. Však on ten motor není zas tak drahý, horší je renovace těch starých vrat, ale i na to máme firmu už domluvenou. Jen poladíme termín. Také se jim líbí půlka června, a pak začnou úpravy, které budou opravdu vidět. Ale opravdu.

A náš dům bude ještě krásnější ve vísce, která je zapomenutým koncem světa, a kde je tak krásně.