Ba ne, neřvala jsem, jen jsem vyzvala manžela, aby v pyžamu opustil dům a slepýše odstranil z výjezdní dráhy mého automobilu. Jenže had se k nám pořád vrací, žab všude mraky, ještě aby tak přišly i mšice! Nejprve mi dovolte takovou malou agitaci. Posílám jednu svou kabelku do Plzně, a pokud je i někdo z vás, co má jeden regál v šatně, skříni nebo někde plný kabelek, pomozte takto a udělejte radost, více na http://plzensky.denik.cz/zpravy_region/kabelkovy-veletrh-deniku-20140513.html. Takže pokračujeme, jak již víte, budujeme. Obývák máme doladěn do jednoho stylu, je doplněn televizní regál a konferenční stolek, tím pádem starý nábytek povýšil o patro výše, jednu skříň nyní plní malý synek. Má starost, protože knihy nezabraly tolik místa, co očekával, a on nyní hledá další věci, které by do komody umístil. Alespoň víme, až bude něco někde někomu chybět, tak kde to hledat.

Stále největší nepořádek je u mě v pracovně. Mně se tam nějak nechce trávit po práci čas, neboť v tom vidím zase práci, a tak to tam nechávám ležet, čas od času vyndám nějaké lejstro, co nutně potřebuji, a zase zavírám dveře.

Novinka na zahradě je ta, že tam mám za skleníkem kubíkovou nádrž na vodu, takže zalévání mého zeleninového království je naprosto v pohodě. Ve skleníku je celkem dobrá džungle, asi nejvíc to mají rádi slimáci, které odstraňuji, a také jsem již vynesla dva minikeříčky s papričkami napadenými mšicemi. Salát roste spíš do výšky než šířky, neboť a protože je ho tam moc, a když ho rozsadím, tak zvadne. Zase mám ale báječnou rukolu a opět to letos zkoušíme s melounem! Co pěstuji nově, jsou lahůdkové salátové cibule, které se nějak nechtějí zberchat, a také květák. Ale mám dojem, že to bude kedlubna. Ale fakt jsem to kupovala jako sazenice květáku. Ovšem na co se letos obzvlášť specializuji, jsou rajčata, ta mám i venku i ve skleníku. Dostala jsem nějaké speciální turecké odrůdy, potom hruškovitá minirajčátka a spoustu dalších odrůd. Tak asi budu zavařovat.


VŠECHNY PŘEDCHOZÍ DÍLY, KTERÉ SE VĚNUJÍ REKONSTRUKCI PŘED NASTĚHOVÁNÍM, NAJDETE ZDE ***

Zavařené jehličí pustilo šťávu. V nepozorované chvilce jsem to odnesla z dětského pokojíku do kuchyně, kde mi to přijde, že sklenice méně vysychají a pouští šťávu proti kašli dál.

S manželem si stále každý z nás prosazujeme jinou firmu na dokončení. Manžel chce stále ty samé řemeslníky, se kterými se docela trápil. Důvodem je to, že si myslí, že se s firmou, kterou jsem vybrala já, bude trápit ještě více. Jenže já bych to prostě chtěla mít profesionální, udělané vše jednou firmou na klíč. Cenově to vychází opravdu stejně, budeme mít smlouvu, 10 let záruku, prostě trochu jiný přístup.

Takže kdo vyhrál toto výběrové řízení? Budete se asi divit, ale manžel. Jeho firma najednou změnila termín z podzimu na půlku června, v tu samou dobu přijde i tesař udělat kolem domu divy se dřevem, podbití apod. Jen na ty s plotem se nějak nemohu dovolat, i když také slíbili termín půlka června.

Takže místo jedné mojí firmy budeme mít firmy tři.

Co se ještě zahrady týče, už jsem se rozhodla, že zakoupím plachtu, mulčovací kůru a kamínky. Nemohu trávit celé víkendy okopáváním záhonků a vytrháváním bodláků, pampelišek a dalšího sajrajtu z živých plotů, okrasných záhonů apod.

Chci se houpat na houpačce na terase a pít víno. Protože u nás je tak krásně!