Potom běhám s konvemi po celém pozemku a zalévám a zalévám, aby nám nic neoschlo, nezvadlo. Pak přijede otec, strčí prst do záhonu a varovně se na mě podívá, NO, SAHARA HADR, kdy jste zalévali? Jenže manžel mi říkal, že bude v noci bouřka, tak ať to nechám, ale nepršelo, takže průšvih. Asi ještě nemá můj muž vyvinutý smysl pro přírodní jevy a úkazy a raději mu ještě nebudu jeho předpovědi věřit.

Téma: Stavba

Fasáda hotová! Krásně bíle svítí do dáli, k tomu čerstvě natřené podhledy a plot, sice to barevně neladí, každé dřevo má jiný odstín, ale jen na jižní straně. Jak na to svítí sluníčko, je ten rozdíl víc markantní. Na západní straně to vypadá, že je to stejné. To je zvláštní. Nu což, stejně to budeme za 5 let znovu natírat, tak třeba se to povede lépe.

Teď se budují drobnosti typu balkon, terasa – odizolování, nová dlažba na balkon, beton na terasu, dodělává se sloup, který podpírá přidanou střechu, bohužel, být tam musí, už byl obložen kamenem, nyní se na to dávají taková potrubí a na to se natáhne perlinka a fasáda a bude to vypadat jako vyzděné. To jsem tady totiž přihlížela, když jsem čekala na dodávku sítí do oken. Ano, i tento velký den nastal a budeme moci větrat, svítit, aniž bychom museli čelit útoku hmyzu.

Podívejte se na tu proměnu:

Terasa se zabetonuje, jen co přestane zemi skrápět déšť a kroupy, pak to vyschne, sedne nebo co a pak se na to může dát nějaký povrch, třeba dřevěný nebo umělý rošt, ještě nevíme. Ani jsme si ještě nenechali dělat rozpočet na pergolu a terasu ani na garáž, to uděláme teď a uvidíme, jestli na to budeme mít dostatek financí.

Téma: Zahrada

Asi si nechám udělat osazovací plán od nějaké zahradnice. Aby správné kytky byly na správném místě, aby je třeba nespálilo sluníčko, což u nás na zahradě není zas takový problém, stín zatím pořád skoro žádný, stromky rostou pomalu. Ale už máme na stromě dvě jablka, tak nevím, jestli upeču štrúdl, nebo co s nimi udělám. VŠECHNY PŘEDCHOZÍ DÍLY, KTERÉ SE VĚNUJÍ REKONSTRUKCI PŘED NASTĚHOVÁNÍM, NAJDETE ZDE

Teď jsme byli na návštěvě u tetičky a strýčka a pak u sestřenice a oni mají tak krásné zahrady, pergoly, domečky, prostě mají už skoro hotovo. Prostě mají pár let náskok.

Dnes ráno svítí slunce, v sedm dorazili zedníci i s betonem a dělá se terasa. To znamená, že až to zatuhne (to bude asi zítra?), rozložíme konečně stůl a začneme ji trochu využívat. Teď byla měsíc mimo provoz, protože kolem domu bylo lešení. Už se na to moc těším, na snídaně, obědy, večeře a vínko na terase.

Léto je u nás opravdu krásné a lidé stále dobří!