Lehký beton vzniká na základě speciální receptury s přidáním lehkého keramického kameniva Liapor. Při zachování stejné pevnosti a odolnosti nabízí hmotnost až o 2/3 nižší (pouze 600 kg/m3) než u běžného betonu. Na stavbě se s ním tak mnohem lépe manipuluje. Neopomenutelné jsou i jeho tepelně izolační vlastnosti (součinitel tepelné vodivosti 0,14 Wm-1 K-1). Navíc je rychleschnoucí – pochozí je již po 24 hodinách.

Hotovou suchou směs pro přípravu lehkého betonu najdete na trhu pod názvem Liapor Mix, nebo Liapor Mix final. Stačí smíchat s vodou.

Využití lehkého betonu

Díky svým tepelně izolačním vlastnostem je to ideální materiál pro vyrovnávací vrstvy podlah, které lze realizovat bez dilatačních spár. Jeho nízká objemová hmotnost umožňuje provádět lité podlahy i ve starších budovách s přísnějšími požadavky na statiku. Lehké betony je možné použít i pro realizace podlah s podlahovým vytápěním. Před realizací finálního povrchu je nutné na podlahu z Liapor Mixu udělat ještě roznášející vrstvu. K tomuto účelu slouží Liapor Mix final.

Podlahy realizované z lehkého betonu Liapor Mix jsou pochozí již za 24 hodin. Celková doba vysychání je 5-7 dní. Více o realizaci podlah >>

Video z realizace podlahy pomocí Liapor Mixu:

Lehký beton je také ideální pro:

  • rekonstrukce keramických a klenbových stropů
  • různé izolační vrstvy
  • lehké výplňové a vyrovnávací vrstvy
  • betonáž nastavitelných desek
  • jako ochrana inženýrských sítí apod.

Snadné použití

Liapor Mix a Liapor Mix final se připravují ze suchých směsí balených v pytlích po 30 l (≈20 kg, ≈ 23 kg). Na 1 pytel se přidává 4-5 litrů vody. Směs se míchá 2-3 minuty v běžné míchačce, nebo ručně. Nanáší se v požadované tloušťce na podklad a urovnává zednickým hladítkem. Jedná se o rychleschnoucí materiály, proto je potřeba je bezodkladně zpracovávat. Díky nízké hmotnosti se s nimi na stavbě lépe manipuluje.

K dostání on-line i v obchodní síti

Liapor Mix a Liapor Mix final najdete v sortimentu e-shopu obchod.liapor.cz, v obchodní síti Liapor a ve stavebninách DEK po celé ČR.

Další informace o suché směsi pro přípravu lehkého betonu Liapor Mix a Liapor Mix final najdete na webu www.liapor.cz.