Seriál Rekonstrukce domu online byl na našich internetových stránkách i v časopisu velmi oblíbený. Paní Králová dokázala skvěle popsat své zážitky z koupě a rekonstrukce domu. Pravda, několik lidí nám následně napsalo, že po přečtení několika blogů přišli o chuť rekonstruovat či stavět, ale ještě víc jsme měli ohlasů, že tohle je přesně ten typ článků, který je zapotřebí, protože lidi alespoň vidí, že v tom nejsou sami.

A jak se dnes mají Královi? Jak se žije v Mlakách? Už je terasa hotová, stromky vzrostlé, všechno funguje? Nás to také zajímalo. Tak nás paní Králová potěšila dalším dílem a fotografiemi.

Hlásíme se po třech letech, stále bydlíme v Mlakách, kde je krásně, a stále splácíme hypotéku, která už tak krásná není, ale to bydlení u lesa a rybníka to vyrovnává.

Starší syn nás brzy opustí, protože odmaturoval a chystá se studovat VŠ v matičce Praze, a tak se o jeho pokojík přihlásil ten mladší, ovšem neúspěšně, neboť starší synek se k nám prý bude pořád vracet.

S vnitřkem domu, dispozicí, jsme pořád spokojeni, nic bychom neměnili. Tedy do té doby, než člověk párkrát za sebou musí do sklepa a pak až nahoru. Pak zase něco zapomene. Výhody sklepení 5+1 jsou ale ohromné a běh po schodech ještě nikoho nezabil. Krom toho se do jedné místnosti ve sklepě vešla bicí souprava mladšího syna, a co vám budeme povídat, když do toho začne mydlit, jsme rádi, že bydlíme u lesa, že je v podzemí a nic není ven slyšet.

Nejzásadnější proměna proběhla na zahradě. Stala se ze mě vášnivá pěstitelka růží, ráda bych vybudovala rozárium se všemi možnými druhy a typy růží. Do toho se letos daří levanduli, protože je pořád horko. Takže teď mám zahradu přesně tak, jak jsem si ji vysnila. Manžel vymyslel důmyslný zavlažovací systém, abychom s kropáči běhali jen na terase. Ještě koupíme jednu nádobu na dešťovou vodu a budu spokojená. Jen ty muškáty ne a ne zdobit náš dům tak, jak je to v těch časopisech.

Také jsme vybudovali čističku odpadních vod. Manžel vyhloubil svým malotraktorem jámu, pak už musel hloubit lopatou, pak se to tam dalo a napojilo a máme vodní dílo, které teď prochází kolaudací. Ještě bychom chtěli elektrárnu na střechu, aby to ladilo s tím vodním dílem, ale musíme počkat, až to zlevní.

Já stále běhám po okolních lesích, začínám znovu a znovu, neboť vzdát se mi je cizí. Letos bude už pátý ročník Královského maratonu města Písek, tak bych ráda uběhla alespoň kousek z charitativního běhu.

Mezitím jsme vybudovali tři Královské školky a Královské prázdniny a musíme si chvilku odpočinout, než mě napadne další královský projekt, neboť Král i Královna jsou unavení.