Zvenčí nepoznáte, že dům byl zrekonstruovaný. Úpravy fasády sice proběhly, ale jen přidáním okna a opravou a vyčištěním cihelné fasády tak, aby vypadala zase jako nová.

To, co ale udělali architekti ze studia Amin Taha Architects + GROUPWORK, je moc zajímavé. Oni totiž vzali dům a propátrali ho skrz naskrz. Doslova. Objevili tu například starou travertinovou dlažbu pod nánosy dalších vrstev. Nebo nádherně hrubě omítnuté stěny pod borovicovým obkladem či ložnici obloženou třešňovým dřevem.

A tak se rozhodli, že tohle budou základní materiály. Travertin má výhodu v tom, že vypadá různorodě, když je hrubě otesaný, lámaný, leštěný. A právě téhle výhody se využívá právě zde. Například schodiště je složeno z travertinových bloků, které jsou zespodu nechány neopracovány, horní strana je pak vyleštěna. Postavit tohle lepené schodiště nebylo vůbec jednoduché. Je vzdušné a kovové pruty umístěné uprostřed nemají žádnou nosnou funkci.

Stejně tak byl kámen použit na podlahy, kde třeba u kuchyňské linky upozorníme na jednu dlaždici obrácenou vzhůru nohama – opět tak zajímavě vystupuje na povrch nehlazená část.

Dům je plný zajímavých konstrukčních prvků. Třeba lepené mosazné konstrukce, které podepírají i sedačku v prvním patře, a to od překladu v přízemí. Nebo v druhém patře je otevřený prostor s velkou otočnou skříní, v jejíchž útrobách se skrývá postel. Otočením se tak rozdělí prostor na menší a vznikne pokoj pro návštěvy.