Majitelkou bytu je mladá svobodná žena, která měla představu světlého moderního apartmánu s velkou kuchyní, jednou ložnicí a dostatkem úložných prostor. Požadavky tedy nezněly nijak přehnaně, ale vzhledem k podivné dispozici malého bytu byla jejich realizace stejně oříškem.

Některé příčky se zbouraly už dopředu. Atypického prostoru, který zůstal, se ujali architekti Andrea Serboli a Matteo Colombo. Ti se rozhodli proti šikmým liniím nebojovat, a interiér jim naopak elegantně přizpůsobit.

Zatímco pro kuchyň a obývák se jednotlivé části bytu přímo nabízely, ložnice s koupelnou daly více zabrat. Ložnice je nakonec od obývacích prostor oddělena chodbou lemovanou vestavěnými skříněmi, kam se majitelce vejde veškeré oblečení, boty i doplňky. Vchod do koupelny je umístěn hned vedle dveří do ložnice, aby byl skryt v soukromé části bytu, ale přitom sem mohli i hosté.

Koupelně i vestavěným skříním vévodí jemná šalvějová barva, klasické bílé zdi v obývacích prostorách pak vkusným způsobem rozbíjí popelavě růžová stěna za jídelním koutem a cihlový obklad za sedačkou. Jemnost barev a čistota linií dává interiéru zcela moderní švih a zároveň vypovídá o tom, že zde bydlí mladá dáma.

Zdroj: www.colomboserboli.com