Aby podkroví bylo obyvatelné, naplnil je architekt přirozeným světlem. Použitá střešní okna řady proSky zaručují velmi dobré prosvětlení interiéru. Zvýšená osa otáčení v těchto oknech navíc zajišťuje pohodlnou obsluhu a umožňuje obyvatelům domu postavit se k okraji okna a kochat se výhledem do širokého okolí. Na tak malebném místě, na kterém se tento objekt nachází, je to nepochybně velkým přínosem.

Ložnice je díky oknům proSky naplněna stimulujícím jasem, který pomáhá začít nový den s pozitivní energií. Tato mimořádně vysoká okna poskytují lepší výhled na bujnou zeleň za oknem a také kontakt s přírodou. Kromě světla a krásného výhledu zajišťují rovněž vydatný přísun čerstvého vzduchu do ložnice.

Koupelna je prosvětlena okny FYU-V Duet proSky a naplňuje uživatele nadšením a elánem, a díky použitým střešním oknům si mohou vychutnat koupel pod širým nebem. Okenní profily pokryté trojitou vrstvou polyuretanového nátěru jsou dobře chráněny před periodicky zvýšenou vlhkostí vzduchu v místnosti. Velmi dobrým rozhodnutím architekta bylo využití neotvíravých oken pro fasádní sestavy FAKRO, která kromě přísunu velkého množství přirozeného světla do interiéru poskytují také lepší výhled zevnitř budovy vně do okolí. Mimo to okna pro fasádní sestavy v použité velikosti dávají budově hodně nevšední vzhled.

Prosvětlení a čerstvý vzduch ve zbývající části podkroví obstarávají kyvná střešní okna FTP-V, která rovněž mají velmi dobré parametry. Všechna okna FAKRO použitá v projektu jsou vybavena prvky, které zvyšují jejich bezpečnost, životnost, těsnost a termoizolační vlastnosti, a mají certifikáty prokazující jejich nejvyšší kvalitu a vynikající parametry.

Informace

  • Název objektu: Rodinný dům
  • Místo: Dmosin Drugi (Lodžské vojvodství, Polsko)
  • Realizace: 2014-2017
  • Použité výrobky: FAKRO: 13x FTP-V, 2x FDY-V proSky, 2x FDY-V/U proSky, 6x BXP, 3x FYP-V proSky, 3x FYU