Sundat, či ponechat – to je, oč tu běží

Názory na péči o sítě proti hmyzu se liší, a to i mezi odborníky. Dříve se sítě na zimu schovávaly zejména z toho důvodu, že byly vyrobeny z méně odolných materiálů. Například sítě proti hmyzu značky Minirol jsou však navrženy tak, aby dokázaly přečkat i nepříznivé podmínky, nízké teploty či sníh. Můžete je proto mít na oknech a dveřích klidně celoročně. Rám je vyroben z kvalitní hliníkové konstrukce a síťovina je ze skelného vlákna potaženého plastem.

Pro majitele mazlíčků nabízí Minirol dokonce síťovinu se zvýšenou odolností, která odolá i ostrým drápkům.

Prodlužte životnost výrobku

I přes to, že není nutné sítě přes zimu schovávat, jejich zazimováním přispíváte k prodloužení životnosti. Bydlíte-li v místech, kde jsou v zimě časté (sněhové) přeháňky, může do prostoru mezi dveřmi/okny a sítí zatékat voda, která následně zmrzne. To by mohlo sítím uškodit.

Jak na to?

Síť před uskladněním nejprve prohlédněte a následně z ní proudem vody smyjte zachycený prach, pyl, drobný hmyz či jiné nečistoty. Pak ji uložte na bezpečné suché místo do vodorovné polohy.

Snadno zazimujete různé typy sítí

Sítě proti hmyzu nabízí značka Minirol ve čtyřech možných provedeních:

  • pevné okenní i dveřní sítě v rámu,
  • rolovací sítě s variabilitou zatažení,
  • elegantní plisé sítě,
  • posuvné dveřní sítě.

Pokud patříte do skupiny lidí, kteří sítě proti hmyzu pravidelně zazimovávají, je dobré vědět, že každý typ vyžaduje trochu jinou péči a demontáž:

  • Pevné sítě u oken sundáte snadno. Postačí vám k tomu pootočení několika háčky. Sítě u dveří pak pouze vysadíte z pantů.
  • Rolovací a plisé sítě zvládnete zazimovat dřív, než řeknete švec. Rolovací sítě proti hmyzu nechejte přes zimu srolované a plisé síť zase poskládanou na kraji rámu. Takto bez problému sítě přečkají zimu.
  • Posuvné dveřní sítě jsou instalovány tak, aby se hladce pohybovaly po kolejnicích. Integrované vodicí prvky, které jsou součástí sítě, umožňují posuvné křídlo snadno demontovat, a to i bez použití nářadí.

Nyní už víte o zazimování sítí proti hmyzu vše podstatné. Máte-li zájem o nezávaznou nabídku, navštivte stránky minirol.cz a dejte nám o sobě vědět. Rádi ji pro vás vypracujeme.