11 odstínů šedé

Seveřané dávají v interiéru i exteriéru přednost otevřenému prostoru, světlým barvám (jako jsou bílá, béžová nebo šedá) a hlavně přírodním materiálům. Inspirujte se čistým severským stylem a dejte nový nátěr svému zahradnímu nábytku i dekoracím v bytě. Vybírat můžete z 11 šedých odstínů tenkovrstvých a silnovrstvých lazur od Balakrylu a Primalexu.

Vodou ředitelné lazury Balakryl nezapáchají a rychle schnou. Dodají nový moderní vzhled stolu, kuchyňské židli nebo skříni ve vašem domě či bytě. Syntetické lazury Primalex jsou velmi odolné, takže se hodí na všechny dřevěné zahradní stavby a prvky. Šedá v kombinaci se dřevem navíc skvěle zapadne do prostředí zahrady nebo pergoly.

Silnovrstvá, nebo tenkovrstvá lazura?

Déšť, slunce a další rozmary počasí snadno zanechají na dřevě nevítané stopy. Každý dřevěný prvek by tak měl být správně ošetřen. Když dřevěným prvkům na zahradě dopřejete kvalitní nátěr, budou vás těšit mnohem delší dobu.

Lazury jsou dostupné ve dvou variantách – silnovrstvé a tenkovrstvé. Základním rozdílem je, že tenkovrstvá lazura nezanechává na povrchu dřeva film a je celá vsáklá do vrchní vrstvy dřeva. Silnovrstvou lazuru zvolte, pokud chcete na povrchu dřeva zanechat silnější vrstvu, a vytvořit tak ještě odolnější bariéru proti povětrnostním vlivům a nepřízní počasí. Pro proměnu dřevěné pergoly nebo zahradního domku použijte tenkovrstvou lazuru Primalex, která se dá natónovat do skandinávské palety odstínů Essence Woodcare.

Stylová šedá nejen na zahradě

Zvenku už je zahradní domek ošetřený. Aby vám v něm šla práce od ruky, musíte si ho zútulnit ještě zevnitř! Ošetřete ho šedou lazurou Balakryl. Na nové dřevo si vystačíte s tenkovrstvou lazurou Dixol, která se vsákne do povrchu a lehce ho zabarví. Pokud naopak chcete vytvořit jemný vodoodpudivý film a dřevo chránit i před UV zářením na několik let, zvolte silnovrstvý Telux.

Vodou ředitelné lazury Balakryl jsou určené pro nátěry všech druhů tvrdého i měkkého dřeva v interiéru i exteriéru. Pokud vám tedy z natírání zahradního domku lazura ještě zbyla, můžete s její pomocí jednoduše zrenovovat starý dřevěný nábytek a udělat z něj krásný kousek do ložnice nebo dětského pokoje.

Další projekty a inspiraci na víkend najdete na: projektnavikend.cz