Dům jednoduché kompozice je umístěný v městské části krajského města. Stejně jako většina dnešních stavebníků si majitelé vybrali parcelu v klidné lokalitě, která je ale napojená na městskou infrastrukturu. Díky tomu nemusí složitě a dlouho dojíždět do práce, děti do škol, za nákupy či kulturním vyžitím.

Pojďte s námi na další návštěvy:

Projekt domu si z velké části připravil majitel sám. „Časopis DŮM&ZAHRADA byl pro nás často velkou inspirací,“ dodává sympatická paní domu. Konzultaci a technické zpracování poskytl kamarád-architekt Jan Mádlík. Dům o půdorysné velikosti 19 x 7 metrů je zděný z keramických tvárnic Porotherm, spojovaných v ložné spáře lepidlem, plochá střecha je izolovaná asfaltovými pásy a kryta kačírkem.

V přízemí se nachází obývací pokoj s kuchyňským koutem, pokoj pro hosty, samostatné WC a velká koupelna, kam se vešel také kondenzační kotel a pračka. V přízemí našla místo i „kolárna“, která navazuje na parkovací stání. První patro je řešeno jako klidová zóna se dvěma dětskými pokoji, ložnicí rodičů se šatnou, koupelnou a WC.

Převážnou část prací prováděli majitelé svépomocí, stavět začali v květnu 2009, stěhovali se v únoru 2011 s tím, že vnitřní části domu byly zcela hotové, chybělo venkovní zateplení, zmíněná fasáda a zahradní úpravy. Všechny tyto práce jsou již dnes prakticky hotové, finální doladění čeká už jen zahradu.