Moderní design a venkovský styl si vůbec nemusí být cizí. Čisté a jednoduché tvary mohou krásně kontrastovat s romantickými prvky venkova. Variace na staré a nové je evergreenem interiérového designu. Následující tipy propůjčí vaší chalupě dokonale přirozený vzhled.

Romantika pod střechou

Půdní vestavby jsou unikátní svou členitostí. Každý podstřešní prostor je originálem díky tvaru střechy, přiznaným trámům a konstrukčním prvkům, komínům nebo různým úrovním podlah. Vestavba bytu do prostoru přímo pod střešním pláštěm ale není technicky jednoduchá. Elegantní řešení nabízí bílý pórobeton Ytong, který je nejpoužívanějším zdicím materiálem pro půdní vestavby díky své jedinečné přesnosti a jednoduchosti zdění. Běžný řemeslník nebo domácí kutil dokáže z tvárnic a příčkových bloků vyzdít dokonale rovné stěny i ve stísněných podmínkách pod střechou. Čisté linie a hrany přesných stěn z pórobetonových tvárnic nádherně kontrastují se syrovými tvary původních trámů a střešních šikmin. Snadné tvarování pórobetonu umožňuje dokonalé vyzdění i těch nejsložitějších prvků.

Svěží vánek do vaší koupelny

Při výběru stavebních materiálů pro rekonstrukci koupelny bychom měli zvážit, dokáže-li ten či onen materiál nějak pozitivně přispět k hygienické nezávadnosti interiéru. Například o již zmiňovaném pórobetonu se občas s trochou nadsázky říká, že dýchá. Zdivo ve spojení s doporučenou sádrovou omítkou totiž dokáže částečně regulovat vnitřní vlhkost interiérového vzduchu. Díky specifické, difusně otevřené struktuře, kterou tvoří milióny pórů vzduchu, přebytečnou vlhkost v interiéru jednoduše absorbuje a opět ji uvolňuje v případě vzduchu nezdravě vysušeného.

Příčka jako nábytkový systém

Zděná příčka, zástěna nebo třeba zděný pult dokážou v domě zastoupit knihovnu, kuchyňské skříňky, regály v garáži, šatní skříň v ložnici, nebo vytvoří netradiční úložný prostor. Pokud se rozhodnete použít příčku jako nábytkový systém, můžete si být jisti, že váš interiér bude vypadat netradičně. Pokud použijete vhodné materiály, můžete si i v menším bytě dovolit moderní řešení úložných prostor přesně na míru. Vzhledem k jednoduchosti a rychlosti realizace i výsledným vlastnostem stěn je suverénně nejvýhodnějším a nejpoužívanějším materiálem pro podobné konstrukce pórobeton. Tvárnice pro obezdívky tloušťky 50 mm a 75 mm nebo přesné příčkové tvárnice Ytong tloušťky 100, 125 a 150 mm vám nabízejí širokou škálu možností. Štíhlé stěny zaberou minimum cenné plochy a jejich nízká hmotnost vám umožní prakticky libovolné umístění.