Seinfeld žije na Manhattanu – a to je místo, kde se garáže shánějí hodně špatně. Zejména, když máte doma 20 luxusních automobilů značky Porsche. Komik však našel cestu, jak to vyřešit: v domě si nechal vyrobit soukromou garáž; může tak používat část podzemních prostor jen pro sebe a své čtyřkolé mazlíčky. Aby nemusel riskovat, že je při cestě nahoru odře, je součástí podzemního parkoviště i soukromý výtah, který auta dopraví na úroveň země.

Garáž je dvoupatrová, obložená ušlechtilým dřevem a vybavená speciálním systémem bezpečného parkování. Samozřejmostí je špičkové nasvícení, aby bouráky patřičně vynikly… Auta zde mají klimatizaci, aby nemusela snášet přechody mezi chladným a teplým vzduchem.

Koupě garáže stála Seinfelda roku 1999 880 tisíc dolarů a dalších 500 000 stála přestavba – celé to tedy vyšlo asi na 40 milionů korun. Nad garáží má komik kancelář s výhledem na krasavce, kteří pod ním parkují. Součástí garáží je také myčka aut, Jerry tak má jistotu, že mu jeho miláčky při myti nikdo nepoškodí.

Zdá se vám cena příliš vysoká pro obyčejného komika? Platy se v Americe pohybují trošku na jiné úrovni než u nás; za účinkování v seriálu vydělal Seinfeld celkem 350 milionů dolarů…

Foto: www.isifa.com, archiv