Dům postavil svépomocí pan majitel se dvěma zedníky. Podle typového projektu, který si ovšem stavebníci nechali upravit místním projektantem. Potřebovali zvětšit kuchyň a horní koupelnu a předělat garáž na dvě obytné místnosti.

Proč zvolili naši čtenáři zrovna tento typ? „Prošli jsme veškeré projekty od jedné společnosti, tento typ domku nás zaujal a shodou náhod jsme tentýž objevili v našem okolí. Majitelka nás nechala nakouknout do interiéru a bylo zvoleno, pouze nám nevyhovovala malá kuchyň,“ líčí majitelka.

Dům je z cihelných bloků Porotherm 44 cm P+D s termoizolační maltou, vnitřní tepelněizolační omítky Porotherm o tloušťce 4 cm, zvenku je dům zateplen 16 cm polystyrenu. Zbývá dodělat vnější omítku. V oknech je trojsklo.

Chcete navštívit víc domů a bytů? Tady je máte:

Stavba trvala dva roky a probíhala podle majitelů „celkem bez problémů“. Jedinou komplikací byla úprava terénu pod základovou deskou: pozemek je totiž ve svahu a bylo nutno použít gabiony.

Naši čtenáři jsou se svým novým domem spokojeni, přesto by některé věci dnes udělali jinak. Jsou to ale maličkosti: krbová vložka je nadměrně výkonná (14 kW vzduch) a stropy v patře jsou příliš vysoké (3,2 m).