Dům má zastavěnou plochu necelých 99 m², vnější rozměry jsou 7,27 x 13,55 m. Dvojici ke spokojenému bydlení stačí kuchyně, jídelna, obývací pokoj a ložnice. A když přijdou nečekaní hosté? Nebo se rodina rozrůstá o další členy? ELK přišel s unikátním řešením „rostoucího“ domu s názvem LOOFT. Dům, který své vnitřní uspořádání přizpůsobí momentálním potřebám svých obyvatel. V patře si můžete pomocí pár úkonů vytvořit další místnosti. Podle zakoupeného typu domu můžete mít v patře najednou až 3 ložnice. Návštěva odjela, děti odrostly? Co teď s tak velkým domem? Jednotlivé místnosti jednoduše „uklidíte“ a necháte je schované až do další návštěvy.

Jak toho ELK dosáhl? Vyvinul a postavil dům, který díky propracovanému konstrukčnímu řešení umožňuje stavět si místnosti podle potřeby. Rafinovaný zvedací systém umožňuje uzpůsobit si počet místností momentální potřebě obyvatel domu. Jednotlivé sklopné stěny jsou umístěny v ocelových nebo dřevěných traverzách ze smrku. Ocelové traverzy mohou být jak v provedení s práškovou povrchovou úpravou, tak v provedení opotřebovaného zrezlého vzhledu. Tyto traverzy neplní pouze svou nosnou funkci, ale jsou i estetickým prvkem domu. Horizontální traverzy jsou ve výšce stropu tak, aby při provedení dalších místností v patře zůstala plná výška místností v přízemí.

Montáž a demontáž místností probíhá buď manuálně, nebo mechanicky. Záleží na zakoupeném provedení domu. Podle toho je potom uzpůsobena konstrukce a ovladače stěn. Pokud jsou stěny schovány, tak jsou umístěny na čtyřech integrovaných kovových vřetenech, které jsou umístěny pod stropem v pohotovostní poloze pro montáž místností. Vnitřní dveře jsou provedeny se zapuštěným kováním.

Vzorový dům Looft v rakouském Grazu je přístupný široké veřejnosti. Najdete ho v Musterhausparku nedaleko dálnice A2. Přijměte tímto naše pozvání do domu LOOFT!

Více informací na www.elk.cz nebo www.looft.at