Většinou se stavby šijí přímo na míru zákazníkům dle jejich preferencí a tužeb. Vhodný výběr vám může deklarovat každá firma, ale jen ty opravdu prověřené se mohou honosit kladnými recenzemi. Otázkou však zůstává, jak a kde najít prověřenou firmu.

V současnosti roste poptávka především po moderních nízkonákladových dřevěných či zděných domech, to však nutně nemusí znamenat konec starých časů. Jistá výhoda těchto staveb spočívá v možnosti čerpání evropských dotací a znatelně prokazatelných hospodářských úsporách. Náklady na stavbu se liší podle typu a kvality stavby samotné, což bezpochyby platí i u zděných domů. Ty mají poté velkou výhodu v širší a dostupnější škále opravdu kvalitních dodavatelů.

Zděné domy disponují lepšími akustickými vlastnostmi. Jejich základ tvoří tradiční a léty prověřené materiály. Výhodou se může zdát i stálost a trvanlivost, nicméně materiál se na rozdíl od dřeva nedotvaruje. Stavba je mnohdy časově náročnější. Někdy může být nezanedbatelnou položkou i samotná doprava. Po energetické stránce přináší nadbytečné výdaje za energie v důsledku delšího procesu akumulace tepla.

Při výstavbě dřevostavby není nutno využívat vody, jedná se tedy o suchou stavbu. Ve srovnání se zděnými domy je časová náročnost výrazně kratší. Díky použití přírodního materiálu je ekologická. Dřevo má také dobré tepelně izolační vlastnosti, což má dobrý vliv na nižší výdaje za energie. Náročná je však na přesnost a důsledné provedení detailů. Samozřejmě má nižší odolnost vůči živelním pohromám a vyšší nároky na požární bezpečnost.

Nemůžete-li se rozhodnout, nechte si vypracovat projektovou nabídku na všechny typy staveb, a to zcela zdarma. Díky tomu získáte širší přehled cenových relací vícero společností. Přes poptávkový systém Poptávej.cz se vám tato možnost otevírá. Stačí pouze vyplnit specifikaci vašeho požadavku a internetový portál to následně umístí na své stránky a rozešle firmám, které se danou výstavbou zabývají. Všechny zainteresované firmy vám obratem zašlou jejich podrobné nabídky, a vy tak jednoduše získáte přehled o cenových a jiných faktorech.

Služby poptávkového systému mohou využít i lidé již rozhodnutí pro daný typ stavby. Funkce služby spočívá především v prostředníku mezi dodavatelem a koncovým zákazníkem. V tomto ohledu je cenným spořičem času a energie. Za vše hovoří vysoká míra spokojenosti všech uživatelů a rostoucí míra poptávek na den.

Stavebnictví je nejrozšířenějším segmentem všech poptávkových portálů. Princip tohoto prvenství tkví v komplexní užitečnosti všech zúčastněných složek. Výsledkem je široká paleta možností a velký výběr stavebních firem. Hlavní devizou pak zůstává, že vás služba samotná nezavazuje k jakýmkoli závazkům a vždy je jen na vás, zda a za jakých podmínek a proč danou nabídku přijmete.