Dům má název Koncept Ježek a je dílem Chybik+Kristof Associated Architects a postaven firmou Vesper Frames.

Návrh domu počítal s tím, že bude jako sociální síť (Facebook). Umožňuje všem členům vnitřní sítě domu být v neustálém kontaktu, pokud chtějí. K tomuto účelu slouží propojení místností přes galerie, světlíky, okna a jiné otvory. Lidé tak žijí spolu, a nejen vedle sebe. Centrální společenská část je tak přístupná nebo uzavřená pomocí posuvných panelů a průhledů z horního patra.

Vzhled domu není nijak dramatický. Jde o dřevostavbu s velkými okny, otevřenými směrem k slunci. Není to nic, nad čím by zaplesalo srdce designérovo, ani nic, o čem bychom měli hovořit jako o architektuře nového tisíciletí. Je to klasický dům se sedlovou střechou s falcovou plechovou krytinou. Jenže co ušetřili na pozlátku, nainvestovali do konstrukce. Ta je z devadesáti procent „zelená“. Jako materiál byly použity dřevovláknité izolace, dřevo, sádrovláknité desky a dřevěný obklad. Dům je stavěný jako difuzně otevřený s mohutnými izolacemi (stěny 360 mm / střecha 460 mm). Povrch domu pak je dvouplášťová konstrukce s větranou mezerou, kde vnější obálku tvoří svisle montovaný modřín (profil Vesper EXperience).

Koncept Ježek je navržen v pasivním standardu. Uvnitř v sobě ukrývá nejmodernější technologii pro výrobu a řízení spotřeby energií. Je například sám o sobě z 85 % soběstačný. ČEZ / EON / RWE je potřeba tak dva měsíce v roce. Jinak lze svítit, vařit, prát a žehlit energií, kterou si dům sám vyrobí.

Hybridní systém, který je použit, se dá zapojit i do centrální nabíjecí stanice pro elektromobil, takže přebytky energie, které se díky kapacitě baterií a potřebě domu nevyužívají, se mohou vložit do akumulátorů elektromobilu. Dům je vytápěn / chlazen podlahovým vytápěním / chlazením. Zdrojem pro vytápění je akumulační výměník, který energeticky v kombinaci zabezpečují krbová kamna s výměníkem / termické solární panely / fotovoltaická elektrárna.

Roční potřeba energie (elektrické energie, vytápění, zajištění TUV atd.) je nyní odhadována v rozmezí 6 - 9 tisíc Kč.