Díky velkému množství kombinací modelů tašek, jejich povrchových úprav a barev lze navíc vybírat z široké palety možností. Posledními novinkami, které jsou čím dál více žádané pro svůj atraktivní a výrazný vzhled, jsou tašky v povrchové úpravě glazur.

Jak vybrat ideální povrchovou úpravu

České pálené tašky TONDACH se vyrábí ve třech provedeních, které spojuje vysoká kvalita použitého materiálu i barevná trvanlivost. Klasické režné provedení, polomatná engoba i lesklá glazura mohou nabídnout svůj specifický vzhled, který střechám dodá styl, po kterém jste vždy toužili. Na každou střechu se však hodí jiný typ povrchové úpravy. Je proto vhodné vybírat pečlivě s ohledem nejen na vlastní očekávání, ale také na danou nemovitost a okolní prostředí. Konzultace s odborníkem je v tomto případě na místě.

Při rekonstrukcích střech historických domů je často třeba zachovat původní, tradiční vzhled budovy, a přitom vytvořit dokonale funkční střechu. K tomu se skvěle hodí klasické režné provedení, přírodní produkt bez dalších povrchových úprav. Příjemný dojem navíc umocní stylová patina, která na režných taškách může vzniknout.

Engoba a glazura chrání a dodává atraktivní vzhled

Kyselé deště, krupobití nebo jen UV záření mohou mít vliv na životnost nebo stálobarevnost střešní krytiny. Ochranu proti nečistotám nebo vlhkosti poskytují engobované a glazované tašky.

Engoby svou popularitu získaly díky své charakteristické matné až pololesklé barvě. Engoba vzniká tak, že se před výpalem na vysušené tašky nanáší zušlechtěné rozplavené jíly s obsahem oxidů kovů. Při teplotách přesahujících 1000 °C se natavují přímo na povrch tašek a postupně vytvářejí matnou barvu.

Pokud si přejete své střeše dopřát opravdový luxus, jasnou volbou jsou glazury. Obdobně jako u engobovaných tašek jsou nanášeny rozplavené jíly, ty však obsahují vyšší podíl sklovitých příměsí, které taškám dodají jedinečný lesk. Tašky jsou díky této úpravě maximálně chráněny proti nečistotám. Výsledná střecha oslní atraktivním a výrazným vzhledem.

Moderní střecha - tradice a elegance TONDACH

Mezi nejžádanější provedení střešní krytiny TONDACH patří v posledních letech výrazné tmavé engoby a glazury. Glazura Amadeus černá, břidlicově černá nebo engoba hnědá dodají střeše nadčasovou krásu a hodnotu, kterou si budou moci užívat i další generace.

K dispozici je pestrá barevná paleta jak pro tašky s povrchovou úpravou engoba, tak glazura. Každý model tašky je dodáván v mnoha barevných provedeních. V případě engoby může být výsledná barva červená, měděná, hnědá, tmavě hnědá, duo, v provedení antik, granit a oblíbená černá. U glazur je tomu obdobně, dalšími zajímavými provedeními jsou glazura břidlicově černá, šedá nebo bezbarvá glazura Amadeus Natur.

Pro více informací o povrchových úpravách a jejich barvách navštivte www.tondach.cz. O aktuálních akcích zde.