Tou zajímavou až gigantickou novinkou je velkoformátová dlažba MONUME XL. Svou výškou 12 cm nenechá nikoho na pochybách, že ji lze použít pro všechny typy zpevněných ploch – od pochozích ploch až po místa počítající s extrémním zatížením. Jedná se opravdu o gigantické dlažební desky o velikosti 1x1 metr a 1x0,5 metru. Přidanou hodnotou této dlažby je její povrchová úprava, kdy výsledný tryskano-kartáčovaný povrch zaručuje výborné protiskluzové vlastnosti. Dlažba je k dispozici v aktuálních žádaných odstínech – bílá, šedá a černá, proto bude skvělým doplňkem současné moderní architektury. Je opatřena ochranným systémem Protect System IN proti znečištění a pronikání vody.

Samozřejmě ne vždy je potřeba použít dlažbu o takové tloušťce. Pro tento případ má společnost PRESBETON v nabídce plošnou dlažbu o výšce 6,2 cm, která se ovšem velikostí dlažebních desek (80x40 cm a 80x80 cm) také řadí mezi velkoformáty. Je vhodná pro plochy pochozí a místa s občasným pojezdem osobních automobilů.

V této výšce je nabídka povrchů a barev rozmanitější, lze vybírat z různých reliéfů, jako například dlažba TRAVERTIN, kde, jak už sám název napovídá, se jedná o imitaci přírodního kamene travertinu. Další zdařilou imitací přírodního materiálu je dlažba DAREA, která věrně imituje dřevo a vyskládaná plocha působí velice věrohodně. K dispozici je také dlažba s tryskanou povrchovou úpravou (TAŤÁNA) pro případ, kdy jsou kladeny vyšší nároky na protiskluznost vyskládaných ploch.

„Nejobyčejnější“ dlažbou v této kategorii je Hladká dlažba, která působí velice jednoduše a čistě. Ale jak se říká, v jednoduchosti je krása, a někdy stačí málo pro to, aby výsledek byl dokonalý.

Povrchy dlažeb ALMA a DAREA mají navíc oproti ostatním dlažbám speciální povrchovou úpravu Perfect Clean TOP, která vytváří na povrchu hedvábný lesk, a usnadňuje tak údržbu a čištění. Ostatní dlažby jsou opatřeny ochranným systémem Protect System IN nebo Protect System TOP.

Všechny tyto dlažby jsou vhodné zejména k dláždění teras, zimních zahrad a ploch v okolí rodinných domů či zpevněných ploch na veřejných prostranstvích. Více na www.presbeton.cz.