Společnost PRESBETON představuje hexagonální dlažbu H-E-X, která společně se zatravňovacími prvky a květináči tvoří ucelený systém, jenž umožňuje značnou variabilitu a skladebnost. Jeho hlavní předností je postupný, nenásilný přechod vydlážděných ploch v zatravněné zelené plochy. Systém doplňují sedáky H-E-X, H-E-X DEFORM a stůl H-E-X, jejichž podesta je ve stejném formátu jako dlažba, a umožňuje tak přímé vložení do vyskládané plochy. Vegetační i plná dlažba má tloušťku 80 mm a je dimenzována na pojezd vozidel do 3,5 t.

Součástí systému jsou také dva typy laviček a odpadkový koš, které svým tvarem skvěle ladí s ostatními prvky. Dále sem patří zahrazovací sloupky, které jsou vyráběny buď s osvětlením (LED pásky), nebo bez osvětlení. K dispozici je také stojan na kola, který je velice variabilní a jeho kapacitu lze měnit dle přání zákazníka.

Systém H-E-X je určen nejen na veřejná prostranství, ale i na zpevněné plochy v okolí rodinných domů, jejichž majitelé se nebojí být originální a uvítají propojení betonu s přírodou.

Všechny betonové prvky tohoto systému jsou mrazuvzdorné a jsou opatřeny impregnací Protect System TOP.

Autorem těchto nevšedních betonových prvků je NEXT Level Studio ve spolupráci se společností PRESBETON.

www.presbeton.cz