Jednoduchá realizace

U realizací suchých plovoucích podlah se jako vyrovnávací vrstva používá [lehké keramické kamenivo Liapor (keramzit)](: http://obchod.liapor.cz/keramicke-kamenivo-keramzit-liapor-1-4mm-50-l?utm_source=dumazahrada.cz&utm_medium=PR-clanek&utm_campaign=Podlahy-Liapor-2018-06 "") s průměrem zrn 1-4 mm. Potřebná vrstva kameniva se sype na očištěný podklad a ručně se ručně vyrovná a hutní. Minimální výška podsypu z Liaporu by měla být 2 cm, maximální výška podsypu není v podstatě omezena. Zhutněný podsyp se postupně zakrývá podlahovými deskami, které se pokládají systémem pero-drážka. Spoje se lepí, prošroubovávají a na závěr se přetmelí. Pro ještě lepší akustickou izolaci podlahy je možné mezi vrstvu Liaporu a podlahové desky vložit kročejovou izolaci.

Ukázku z realizace suché plovoucí podlahy můžete zhlédnout v krátkém videu:

Realizace lehké plovoucí podlahy z Liaporu nevyžaduje žádné technologické přestávky a podlaha je ihned po dokončení pochozí, připravená na položení finálního povrchu. Podsyp z Liaporu v podlahách dokonale vyrovná nerovnosti podkladu, výrazně zvyšuje tepelně izolační vlastnosti podlahy, kročejový útlum a umožňuje bezpečné uložení rozvodů topení a elektroinstalací. Díky nízké plošné hmotnosti suché podlahy nadměrně nezatěžují nosné konstrukce stavby, a proto jsou vhodné pro novostavby, rekonstrukce i půdní vestavby.

Jednoduchý postup položení suché podlahy Liapor:

1. Nejprve je nutné odstranit starou podlahu včetně starého násypu a podklad důkladně očistit.

2. Následuje položení netkané geotextilie, nebo jiné separační vrstvy.

3. Pokračujeme položením vyrovnávacího podsypu z kameniva Liapor frakce 1-4 mm. Minimální výška násypu by měla být 20 mm. Maximální výše násypu není v podstatě omezena.

4. Liapor se při ukládání hutní pouze ručně pomocí dřevěných latí a hladítka.

5. Na zhutnělou vrstvu Liaporu se pokládají podlahové desky. Lze použít např. desky KNAUF, Rigips, OSB, Cetris atd.

6. Proces vyrovnání podlahy suchou cestou končí finálním přetmelením spár.

7. Na takto připravený podklad lze pokládat jakoukoliv finální nášlapnou vrstvu (laminátovou podlahu, dlažbu, koberec atd.).

Lehké keramické kamenivo Liapor zakoupíte on-line v e-shopu obchod.liapor.cz, v obchodní síti Liapor, nebo ve stavebninách DEK.