Moderní betonové tašky se chlubí dlouhou životností a dají se pořídit v různých barvách, jejich hmotnost navíc nebývá o nic větší než hmotnost tašek pálených. Dá se říct, že obě krytiny zatěžují krov stejnou vahou, výjimku tvoří pálené bobrovky, které jsou sice lehčí, ale pokládají se ve dvou vrstvách, takže ve finále dosahují podstatně vyšší hmotnosti. U betonových tašek ovšem záleží také na jejich povrchové úpravě, která udržuje stálost barvy a snižuje poréznost betonu. Neošetřený beton by do sebe nasakoval dešťovou vodu, čímž by docházelo k nežádoucímu navýšení zátěže.

Při výběru vhodné střešní krytiny se také musí brát v úvahu sklon střechy. Zatímco pálené tašky nelze položit na střechy se sklonem nižším než 22°, betonové tašky se vyrábějí i pro střechy se sklonem od 7°.

Pro někoho je hlavním kritériem výběru cena. Betonová střecha bývá zhruba o 30 % levnější než pálená, což je dáno hlavně jednoduší pokládkou. Betonové tašky do sebe většinou zaklesnou pomocí svislých vodních zámků po stranách, zatímco pálená taška mívá kromě svislých zámků i zámky příčné, mezi ostatní zaklesne po všech čtyřech stranách, a její instalace je tudíž zdlouhavější. V případě oprav či rekonstrukce se navíc pálená taška obtížněji vyměňuje. Na druhé straně ale pálené tašky díky čtyřem zámkům dokonale těsní a poskytují perfektní ochranu proti zatékání vody při prudkém dešti i proti zafoukávání sněhu. Nebudou proto tolik namáhat hydroizolační fólii, která se používá pod latě.

Cenu pálené střechy mohou ještě navýšit střešní doplňky, které by měly být rovněž pálené, případně hliníkové, zatímco u betonové krytiny vás nebude bolet srdce, když sáhnete po levnějším plastu.

Obecně lze shrnout, že z hlediska technické a vizuální dokonalosti pomyslný souboj vyhrává pálená taška, zatímco tašku betonovou lze přijmout jako levnější a spolehlivou variantu, která vám také vydrží řadu let, aspoň pokud ji pořídíte u renomovaného výrobce.