Manželé Will a Jen už nejsou nejmladší, ale stále nadšeně holdují sportu. Při dlouhých cyklistických túrách se naučili vystačit si s minimem věcí, a následně si uvědomili, že ani doma vlastně nepotřebují o nic víc, než co se jim vejde do krosny. Jejich nový domek má proto půdorys pouhých 33m2; díky tomu na pozemku zbylo více místa pro terasu a zahradu.

Na Novém Zélandu je teplejší podnebí než u nás, nicméně zrovna v horách to v zimě dost fouká. Okna domku jsou proto otočena k severu, po kterém se na jižní polokouli kutálí slunce po většinu dne, aby interiér absorboval co nejvíce tepla. Stěny tvoří sendvičové izolované panely SIP a před nepřízní počasí je chrání fasáda z kanadských šindelů.

Uvnitř pak najdeme obývák spojený s kuchyňkou, koupelnu o šířce pouhých 90 cm a ložnici v mezaninu. Co ovšem skutečně stojí za povšimnutí, jsou drobné detaily, které majitelům chytře pomáhají využít prostor na maximum. Díky menší rychlovarné konvici a úzkému toasteru se vedle sporáku vešla nenápadná skříňka, jejímuž otevření nestojí nic v cestě. Šuplíky ve schodech poskytují úložný prostor pro boty, a navíc jsou samozavírací; majitelé se totiž báli, že by večer mohli zapomenout jeden šuplík zavřít, a ve tmě by si pak na schodech zlomili nohu. Šuplíky proto opatřili pružinkami, aby se vždy samy zavřely.

Koupelna je skutečně nudlička a umyvadlo je zde doslova napresované. Majitelům po většinu roku stačí sprcha, nicméně když si chtějí jednou za čas dopřát koupel, mohou si zde napustit nafukovací vanu.

Televize pak slouží zároveň jako obrazovka počítače; když Will potřebuje pracovat, přinese si k televizi jen skládací stolek s klávesnicí.