Co jsou Domy jedním tahem?

Domy jedním tahem známé i pod zkratkou DJT jsou vlastně taková velká stavebnice. Na připravené základové desce se montují z prefabrikovaných velkoplošných dílců za neuvěřitelné 2-4 stavební dny.

Základním materiálem pro jejich výrobu je LiaporBeton – lehký keramický beton, jehož podstatnou složkou je 100% přírodní keramické kamenivo Liapor. Tyto domy mají velmi dlouhou životnost, jako je tomu u betonu zvykem. Navíc mají ale díky své keramické podstatě příjemné vnitřní klima podobné, jako známe z cihlových domů. Na rozdíl od nich ale Domy jedním tahem nemusí vymrznout přes zimu. Díky minimu mokrých procesů zastoupených při stavbě se lze nastěhovat ihned po finalizaci domu.

Typový projekt ZDARMA

DJT nabízí typové projekty svých domů zcela ZDARMA k podpisu smlouvy na stavbu domu. Katalog DJT obsahuje 24 úsporných domů a 1 pasivní dům, které byly navrženy na základě nejčastějších požadavků zákazníků. I přes to, že se jedná o typová řešení, lze je částečně přizpůsobit individuálním představám. K nejčastějším požadavkům patří zrcadlové převrácení půdorysu, úpravy vnitřních dispozic (posunutí oken, příček apod). Úpravy projektu jsou sice zpoplatněné, ale v porovnání s cenou individuálních projektů jsou tyto poplatky stále velmi příznivé.

Úsporné domy z katalogu DJT mají v souladu s novou legislativou ČR, platnou od 1. ledna 2020, „téměř nulovou spotřebu energie“.

Dostavba svépomocí

Díky možnosti postavit dům do fáze hrubé stavby nebo domu k dokončení jsou Domy jedním tahem velmi oblíbené jako základ pro stavbu svépomocí. Díky několika vychytávkám je finální dokončení domu dokonce snazší, rychlejší a levnější než u jiných stavebních systémů. Již ve výrobě je ve stěnách připraveno vytrubkování a krabičky pro elektroinstalaci i prostupy a drážky pro rozvody vody a plynu. Odpadá tak pracné sekání drážek! Výraznou úsporu času i peněz přináší i hladké stěny, na které lze místo klasických omítek použít omítky sádrové.

Kvalita Domů jedním tahem i zákaznických služeb byla potvrzena již stovkami zákazníků v ČR. Hledáte-li i vy svůj vysněný dům, podívejte se na nabídku Dům jedním tahem.

Více informací o Domech jedním tahem a aktuálních akčních nabídkách najdete na webu www.dumjednimtahem.cz.