Snadná orientace dle barev

Nejčastěji se setkáte s barevným rozdělením sádrokartonových desek. Každá z barev – bílá, růžová, zelená – představuje určité vlastnosti desky. Bílá stavební deska je základní typ sádrokartonu a je ze všech typů nejlevnější. Nejvíce se využívá v chodbách a místnostech s běžnou interiérovou vlhkostí. Růžová nebo červená je protipožární deska, která se používá k dosažení vyšší požární odolnosti budovaných konstrukcí. Zelená deska je impregnovaná proti vzdušné vlhkosti a používá se v interiérech, jako jsou koupelny, kuchyně či toalety.

Posledním typem dle základního dělení sádrokartonových desek je deska modrá. Ta je vyráběna jako akustická. Hodí se k odhlučnění mezi jednotlivými byty v bytových jednotkách i k odhlučnění jednotlivých pokojů v rámci domácnosti. Jedná se např. o modrou akustickou desku Rigips s technologií Activ'Air®, která pohlcuje formaldehyd. Díky ní si doma užijete nejen ticho a klid, ale také čistý a zdravý vzduch.

Habito® H, sádrokarton nové generace

V případě, kdy hledáte sádrokartonovou desku, která zajistí odolnost proti vzdušné vlhkosti, dobrou akustiku a navíc toho hodně unese, je jasným řešením vysokopevnostní deska Habito® H. Jedná se o moderní sádrokarton, který v mnoha ohledech překonává i cihlu. Je vhodný nejen pro výstavbu klasických příček, najde ale i využití při rekonstrukci koupelny nebo kuchyně. Zvládne zavěšení kuchyňské linky i vyšší vzdušnou vlhkost v místnosti. Navíc dosahuje výborných akustických vlastností.

Proč zvolit sádrokarton Habito® H?

1) Rychlost výstavby

Použití desky Habito® H zkrátí každou rekonstrukci minimálně na polovinu oproti klasické cihle. S týmem šikovných řemeslníků můžete mít hotovo už za 21 hodin. Celá stavba totiž probíhá bez technologických přestávek na vyzrávání a schnutí hrubé stavby, jádrové omítky a štuku. Přesvědčte se sami ve videu, které srovnává výstavbu příčky pomocí cihel, pórobetonu a Habita® H.

2) Výborná akustika

Příčka s vysokopevnostní deskou Habito® H tlumí akusticky lépe než klasické cihly či pórobeton. Při stejné tloušťce bytové příčky dosáhne o 2 až 10 dB lepší zvukové neprůzvučnosti. Už žádný hluk od sousedů nebo rámus z dětského pokoje!

3) Vysoká únosnost

Až 34 kg na jeden kotevní bod při použití běžného vrutu do dřeva a bez hmoždinky. To mluví za vše. Na jeden obyčejný hřebík pověsíte až 15 kilogramů. Na desku Habito® H tak můžete bez obav pověsit například celou kuchyňskou linku.

4) Čas si všechno promyslet

Přesné umístění polic, skříněk a jiných předmětů nemusíte vědět předem. Do desky lze kotvit bez jakýchkoliv dalších výztuh předem. V případě příčky si tak rozmístění nábytku a obrazů můžete kdykoliv rozmyslet a vše později předělat.

5) Snadné kotvení

Bez výztuh, bez hmoždinek a bez předvrtání. Odpadá tak úklid nepořádku po vrtání a sádrování otvorů pro hmoždinku. A postačí vám k tomu i obyčejný šroubovák. Stejně rychle jako díru vyvrtáte, ji také opravíte. Jednoduše vruty vyšroubujete a malé dírky přetmelíte.

6) Nízká hmotnost a tenká konstrukce

Nízká hmotnost znamená jediné – ještě jednodušší stavění. Jen pro představu, oproti tradiční zděné technologii je Habito® H lehčí hned 7x. Tenká konstrukce pak dovolí využít maximum prostoru k bydlení.

7) Mechanická odolnost

Habito® H je stejně pevná jako cihly, takže do ní neuděláte díru při zavěšování nové televize, při zakopnutí a nezničí ji ani vaše děti.

8) Bezpečnost

Díky své pevnosti se používá pro stavbu konstrukcí v bankách, archivech nebo poštách. Hodí se tedy i jako mezibytové bezpečnostní stěny.