Pan Pavel s manželkou Janou se před narozením jejich syna plně věnovali svým kariérám v oblasti bankovnictví a realit. S narozením syna se chtěli více soustředit na rodinný život, a tak se z Prahy vrátili opět na rodnou Hanou.

Od začátku oba manželé věděli, že vše v domě musí být účelné, praktické a dokonale prověřené. Na realizaci si po výběrovém řízení vybrali architekta, v místě stavby pak ještě do realizačního týmu přizvali autorizovaného projektanta v roli stavebního dozoru. Stavbu realizovali pomocí pravidelného tendrování, či na základě doporučení specializovaných firem. Podstatnou část realizovali i svépomocí.

Materiály Ytong a Multipor musely obstát v přísném srovnání konkurenčních stavebních systémů

Materiály Ytong manželům navrhl jejich architekt, nicméně rozhodnutí, zda zvolit právě tento systém, oba poměrně dlouho podrobovali konkurenčnímu srovnání. „Když jsme si návrh pana architekta odsouhlasili, pak už jsme využili téměř vše, co dnes Ytong stavebníkům rodinného domu nabízí. Pro zajištění tepelného komfortu obálky domu jsme zvolili obvodové zdivo Ytong Lambda YQ 450 – tudíž jsme nemuseli dodatečně zateplovat. Rozhodli jsme se používat co nejméně toxických zateplovacích systémů – tudíž i naše střecha je zateplena více než 60cm vrstvou tepelněizolačního systému Multipor, který nedovolí náš dům v létě přehřívat a drží tak příjemný tepelný komfort. Osvědčila se i střecha Ytong Komfort a strop Ytong Klasik. Díky nabyté zkušenosti mohu ubezpečit a podpořit začínající stavebníky, že se stavebními materiály Ytong a Multipor se dá realizovat moderní, krásné a pohodové bydlení, kde budou všichni spokojeni. V průběhu stavby nám navíc velmi ochotně pomáhali i obchodní a techničtí zástupci firmy Xella, za což jim patří naše velké díky!“ uvádí při ohlédnutí na dobu výstavby pan Pavel.

Nový dům manželům skvěle slouží a jsou v něm velmi spokojeni

Nový dům je kategorizován jako nízkoenergetický, a i přes svou velikost má spotřebu energií pouze jako větší byt. Velký HST portál propojuje obývací pokoj se zahradou a s okny na jihovýchod, dům tak dopoledne příjemně vyhřeje slunce. A díky vysokým stropům je dům vzdušnější, komfortnější a příjemnější.