I když si někteří lidé pod pojmem beton stále představují nevzhlednou šedou hmotu, nic takového už dávno neplatí. Právě naopak – betonové prvky dokážou nabídnout spoustu barev a vzorů. Díky tomu se přizpůsobí každé zahradě.

Doslova a do písmene to platí i pro betonové plotovky. Můžete u nich sáhnout jak po jednoduchém elegantním vzhledu postaveném na rovných liniích, který se perfektně hodí například k moderním stavbám, tak po klasických tvárnicích nebo po imitaci kamene.

Betonový plot se vám navíc přizpůsobí i barevně. Je jen na vás, jestli dáte přednost neutrální šedé a chladným odstínům, nebo naopak výraznějším barvám, které zaujmou na první pohled.

Záleží tedy jen na vašem vkusu a na tom, které řešení nejlépe ladí s vaším domem.

Plot, o který se nemusíte starat

Velkou výhodou plotů z betonových tvárnic je také snadná údržba a výborná odolnost. Zatímco živý plot musíte stříhat a oplocení ze dřeva či kovu pravidelně natírat, betonový plot je prakticky bezúdržbový.

Díky speciální impregnaci se dokáže sám bránit běžnému znečištění. Například v porovnání s dřevěnými ploty tak ušetříte čas strávený natíráním a broušením staré barvy, i peníze za impregnační nátěry. Investice do betonových plotovek se vám tak během několika let vrátí.

Beton navíc perfektně čelí vodě i mrazu. Stačí jen na plot dát zákrytové desky, které zařídí, že vlhkost zůstane na povrchu.

Levněji a bez starostí

Jedinou zdánlivou nevýhodou betonových plotů může být vyšší cena v porovnání s obyčejným pletivem nebo dřevěnými plaňkami. Na rozdíl od nich ale betonové plotové tvarovky vydrží celý život. A navíc o ně prakticky nemusíte pečovat.

V součtu vás tak betonový plot vyjde výrazně levněji, než když každých pár let opravujete klasické oplocení ze dřeva či pletiva.

Až do konce dubna navíc můžete betonový plot získat ještě výhodněji. A to díky společnosti BEST – největšímu českému výrobci betonové dlažby a zahradních prvků. Tato firma totiž připravila speciální akci na betonové plotovky BEST - MAESTRA, při které do 30. 4. 2021 získáte každou 10. tvarovku zdarma.

Celý plot tak můžete mít až o desetinu levněji.