Velkoformátové dveře, o jejichž rostoucí popularitě netřeba se ani zmiňovat, vytváří i přirozenější kontakt interiéru s vnějším prostředím, čili zjednoduší vstup na terasu, zahradu apod. Tento koncept myšlení se uplatňuje nejen u stavby nových rodinných domů, případně u jejich rekonstrukcí, ale velké formáty posuvných dveří jsou v poslední době vidět i u bytů v nových bytových domech. Výrobci posuvných okenních systémů, jako například firma REHAU, kladou kromě velikosti také důraz na snadnou manipulaci.

Za ideální řešení považují mnozí HS portál, neboť komfort ovládání je bezkonkurenčně nejvyšší a s příchodem nových materiálů (jakým je kompozit) nabízí i neskutečně velké rozměry. HS portál dovolí uživatelům dokonce i reálný bezbariérový vstup. To však něco stojí. Firma REHAU přišla ale s novinkou, která sice nabídne o něco menší rozměry prvků, ale zato příznivější cenu – jedná se o systém SYNEGO SLIDE.

SYNEGO SLIDE bylo navrženo s cílem oslovit zákazníky, kteří ocení elegantní design subtilnější konstrukce a zajásají nad lehkostí ovládání. Jak je to možné? Profil SYNEGO SLIDE vychází ze standardní konstrukční hloubky 80 mm, ale je vybaven novým posuvným a uzamykatelným systémem, který de facto kombinuje vlastnosti HS portálu a PSK systému. V praxi to znamená, že v první fázi otevírání dveří se posuvný prvek vysune o 1 cm z rámu, aby se tak dostal na kolejnici, která umožní jeho snadné odsunutí, jako by se jednalo o klasický HS portál. Pevná část systému SYNEGO SLIDE je ukončena standardním SYNEGO sloupkem. Proto je také u posuvného prvku prosklená plocha viditelně větší, což působí elegantním dojmem. Kdo si proto potrpí na provedení takových detailů, bude naprosto spokojen. Protože se posuvný prvek (křídlo) přitlačuje při uzavírání k rámu, vykazuje SYNEGO SLIDE dobré tepelně-izolační vlastnosti (hodnota Uf je do 1,2 W/m2K) a vynikající těsnost i vůči silnému dešti. I tak mohou být rozměry křídla slušně veliké, konkrétně 2 metry na šířku a 2,5 metru na výšku. Zasklení je klasické jako u SYNEGA, čili 51 mm. Hlukový útlum, který může být v některých rušných městských lokalitách důležitý, je okolo 43 dB.

Nový systém SYNEGO SLIDE je použitelný u dveřních i okenních prvků, což přináší do interiéru novou atraktivní alternativu pro řešení stavebního otvoru. Praktické například v kuchyních nebo v obývacích pokojích. SYNEGO SLIDE si můžete pořídit ve všech odstínech podle vzorníku barev a designů KALEIDO COLOR včetně dřevodekorů WOODEC, anebo lze prvky opatřit hliníkovými obložkami.

Firma REHAU přispěla svým dalším inovativním řešením k větší svobodě v interiéru a k tomu ještě nabídla neuvěřitelně lehké ovládání společně s příznivější cenou.

www.rehau.cz

Jak funguje SYNEGO SLIDE? Podívejte se na video.