Akumulátorové výrobky jsou skvělým řešením, pokud nechcete používat hlučné benzínové stroje, které způsobují emisi výfukových plynů, nemáte k dispozici zdroj elektrické energie nebo nemáte rádi, když jste limitovaní elektrickým kabelem. I obyčejné sekání trávy může být pohodlnější, svobodnější.

GARDENA nabízí komplexní bezkabelové řešení pro váš trávník i zahradu. Lithium-iontové akumulátory jsou nenáročné na údržbu, snadno vyměnitelné a dají se nabíjet opravdu kdykoli bez paměťového efektu. LED ukazatel vás informuje o stavu jejich nabití, rychlonabíječka umožňuje nabíjení v co nejkratším čase. Bezpečnostní elektronika chrání akumulátor před přetížením, přehřátím nebo úplným vybitím. Jejich nezanedbatelnou výhodou je také nízká hmotnost. Toto mobilní ekologické řešení se navíc vyznačuje dlouhou životností a vysokým výkonem. Pokud byste potřebovali pracovat s akumulátorovým přístrojem déle, než umožňuje jeho kapacita, můžete si zakoupením dalšího akumulátoru prodloužit dobu práce na dvojnásobek.

Jde jenom o to zvolit ten správný výrobek – pokud jde o sekačky, máte na výběr mezi akumulátorovou sekačkou PowerMaxTM s mulčovací jednotkou a akumulátorovou vřetenovou sekačkou s precizním střihem trávy díky bezdotykové řezací technice. Pro vyčišťovací práce a sekání v těžko dostupných místech je vhodný akumulátorový turbotrimmer, který pomocí plastového nožíku místo obvyklé struny zvládne za 30 minut (na jedno nabití) posekat až 1000 m okrajů trávníku. Sortiment značky GARDENA zahrnuje i několik typů akumulátorových nůžek na okraje trávníku nebo na tvarování keřů a živých plotů (nože jsou snadno vyměnitelné bez použití nářadí) se skvělými ergonomickými vlastnostmi a v této sezoně nově i univerzální akumulátorový foukač GARDENA pro rychlé a snadné odstraňování listí a nečistot okolo domu, v garáži nebo v zahradě.

Další informace o nejnovějších technologiích pro práci na zahradě najdete na www.gardena.cz.