Lidé s krevní skupinou 0 mají prostě smůlu. Podle vědců právě ona komárům nejlépe voní a během experimentů na lidi s touto krevní skupinou sedali komáři až dvakrát častěji než na jedince s krevní skupinou A nebo B.

Krevní skupina ale není všechno

Komáři po vás více půjdou, i pokud máte „špatné“ oblečení. Třeba takové výrazné barvy, jako je černá, červená nebo námořnická modrá, dráždí komáry mnohem více než světlé barvy. Takže třeba světlé triko s dlouhým rukávem vám v boji proti komárům hodně pomůže.

Komáři také milují smrádek. Takže si na vás zasednou, pokud zrovna venku cvičíte nebo máte jinou tělesnou zátěž a zpotíte se. Stejně tak nepotěšíme těhotné ženy, protože ty během těhotenství produkují vyšší množství látek, které komárům velmi voní.

Jak se jim bránit?

Určitě vyzkoušejte tip se světlým oblečením. Nezapomeňte ale ani na klasický repelent. Pokud trávíte hodně času na zahradě a trápí vás komáři právě tam, zasaďte tam levanduli, citronovou trávu, rozmarýn, bazalku nebo mátu. Tyto bylinky komárům opravdu nevoní a budou se od nich držet co nejdál.

Trápí vás i jiný hmyz? Třeba klíšťata?