Pěstování na paletách je neobvyklé a kreativní. Ozdobíte si prostor skvělým doplňkem, a ještě sklidíte šťavnatou úrodu. Je to levné. Palety seženete téměř kdekoli. A také je to velmi ekologické, protože nekupujete žádné plastové truhlíky, ale pouze poctivé dřevo.

Zároveň vám toto pěstování ušetří drahocenný prostor a „záhonek“ je mobilní. Můžete ho libovolně přenášet třeba do sklepa, na balkón nebo kamkoli jinam.

Navíc jsou okurky popínavé rostliny, takže jim tento styl pěstování i velmi svědčí. Listy jsou daleko od sebe, plody neleží jen tak v hlíně a visí krásně dolů. Tento záhon se lépe zalévá, dobře se provětrává, a tak je i menší šance, že rostlina chytne plíseň.

Jak na to?

Sežeňte si v první řadě paletu. Dejte pozor, aby nebyla ošetřená bromidem nebo podobnou látkou. Označení „MB“ značí ošetření jedovatou chemikálií, paleta s označením „HT“ je ta vaše. Ohlídejte si, aby z palety nelezly hřebíky a nebyla jinak poškozená.

Dokupte dva dřevěné sloupky a vytvořte z palety a sloupků trojúhelník. Paletu tedy mírně nakloníte. Sloupky zatlučte nebo zakopejte do země a drátem nebo provázkem k nim přidělejte paletu. Do hlíny pod paletu zasaďte okurky a nechte je pracovat. Samotné se začnou popínat.

Zdroj: ireceptar.cz, abcecedazahrady.cz, pestujeme.cz