Při moření použijte přípravek Sulka. Mořením předcházíte napadení háďátky i houbovitým hnilobám. Také chrání před trouchnivěním česneku při špatném uskladnění. Může se stát, že česnek napadne houbomilka česneková, zde je postřik namístě. Použijte přípravek Karate.

Obaleč hrachový – obávaný škůdce a nejvhodnější postřiky

Mezi obávané škůdce napadající zeleninu patří obaleč hrachový. Jedná se o motýlka, jehož housenky vnikají do nezralých lusků a poškozují měkká semena. Postřik použijte ve fázi, kdy rostliny dokvétají. Pokud hrách pěstujete pro mladé lusky a brzkou sklizeň, pak postřik nedoporučujeme. Na obaleče působí přípravek Mospilan.

ČTĚTE TAKÉ:

Postřiky proti plevelům

Postřiky proti plevelům nejsou úplně nejvhodnější v malých zahrádkách. Pokud neradi plejete, doporučujeme vám použít pod plodiny černou netkanou textílii. Postřiky proti plevelům jsou nejúčinnější a nejvíce vám usnadní práci při údržbě trávníků. Doporučujeme herbicidy k přechodnému zničení plevelů s krátkodobým účinkem. Tyto herbicidy nezanechávají v půdě jedovaté složky. Při používání herbicidů používejte ochranné pomůcky. Chraňte oči i pokožku. Dodržujte ochrannou zónu. Postřiky nepoužívejte za deštivého počasí a za přítomnosti dalších osob a domácích zvířat.

Článek vznikl ve spolupráci s Semena-rostliny.cz a Pestovani.in

Titulní foto: Thinkstockphotos.com