Dům a zahrada Louny - 17.-20. 4.

XVIII. ročník prodejní a kontraktační výstavy zaměřené na úpravu a zařízení interiéru, exteriéru obydlí a potřeby pro zahrádkáře. Výstaviště se nachází v blízkosti historického jádra města na břehu řeky Ohře. Vstupné pro dospělé: 50 Kč.

Výstava tulipánů, Nýrsko - 17.-20. 4.

V moštárně, v Křižíkově ulici č. p. 779 v Nýrsku můžete navštívit výstavu tulipánů, a to od 10 do 16 hodin. Součástí výstavy bude prodej přebytků denivek, kosatců a gladiol, a také objednávka cibulí tulipánů. Odborná poradna zajištěna po celou dobu akce. Vstupné dobrovolné.

Flora Olomouc - jarní etapa - 24.-27. 4.

Tradiční mezinárodní výstava a veletrh jsou letos doplněny o jarní zahradnické trhy a také prodejní výstavu zahradnické mechanizace, pomůcek a potřeb. Výstava je na výstavišti Flora Olomouc a vstupné pro dospělé je 100 Kč.

Jarní prodejní zahrádkářská výstava, Radimovice u Želče - 25.-26. 4.

Výstava a prodej zahrádkářských výpěstků, sadby, zeleniny, květin, okrasných dřevin i zahrádkářských potřeb probíhá v místní Sokolovně od 9 do 18 hodin. Vstupné pro dospělé je 30 Kč.

Zahrada Věžky, Jaro 2014 - 30. 4.- 4. 5.

V malebné obci Věžky u Kroměříže můžete v místním zrekonstruovaném historickém parku navštívit zahradnickou výstavu, kde najdete nejen vše do zahrady, ale také regionální gastronomii a farmářské produkty z místních farem.

Valašská zahrada, Rožnov pod Radhoštěm - 1.-4. 5.

Už 5. ročník velkých zahradnických trhů probíhá v areálu Sport campu v Rožnově pod Radhoštěm. K dispozici jsou zde výpěstky a sadby květin, dřevin, cibulovin, zeleniny, ovoce, ale najdete tu také hnojiva a ochranné prostředky i rady pro zahrádkáře. Cena vstupného je 50 Kč.

Floria jaro 2014, Kroměříž - 3.-11.5.

Už 38. ročník zahradnické výstavy Floria Kroměříž nabídne spoustu květin pod moderní zastřešenou konstrukcí, takže ji nepostihne ani nepřízeň počasí. „Letos jsme v celé výstavní hale připravili aranžmá kvetoucích jarních cibulovin a návštěvníky jistě zaujmou krásné květy tulipánů, narcisů, lilií, rododendronů či azalek. Více než 20 000 metrů čtverečních výstavní plochy je pak věnováno prodeji trvalek, dvouletek, balkónových květin či okrasných a ovocných stromků a dalších potřeb pro dům, zahradu a volný čas,“ popisuje Hana Králová, manažerka výstavy. Kromě výstavy cibulovin a prodeje květin jsou připraveny také soutěže v aranžování květin mladých zahrádkářů. Cena vstupného je 80 Kč.

Hobby, České Budějovice - 14.-18. 5.

Veletrh a výstava na výstavišti v Českých Budějovicích nabízejí tato témata - nářadí a zařízení pro hobby a zahradu, rostliny a semena, stavebnictví, vytápění, klimatizace, ekologie, komunální a úklidová technika, zařízení a vybavení bytu, domu, potřeby pro domácnost, elektrické spotřebiče, vaření a kuchyňské potřeby, hračky, modelářství, potřeby pro sport a volný čas, chovatelství, propagační a dárkové předměty, textil, oděvy, doplňky. Plné vstupné činí 100 Kč.

Dům a zahrada Liberec - 22.-25. 5.

Prodejní a kontraktační výstava zaměřená na úpravu a zařízení interiéru, exteriéru obydlí a potřeby pro zahrádkáře. Pro zahradníky jsou zde především zahradnické a zahrádkářské potřeby a zahradnická mechanizace. Vstupné 50 Kč.

Bonsai Merklín 2014 - 24.-25. 5.

Pod záštitou Velvyslanectví Japonska a hejtmana Plzeňského kraje se koná na zámku v Merklíně u Přeštic velká výstava bonsají a suiseki - vystavují pěstitelé z Česka, Německa, Polska, Slovenska a Vietnamu. Výstavu navíc obohatí i expozice Orchidejí - druh Phalaenopsis. Vstupné 60 Kč.