Reveň neboli rebarbora je velká a velmi mohutná rostlina. Její listy raší velmi rychle a mohou dorůst velkých rozměrů, proto byste při jejím sázení měli dobře uvážit, kam rostlinu zasadíte, abyste ji hned další rok nemuseli přesazovat jinam. Vzhledem k tomu, že sazenice rychle raší nové listy, spotřebovává ze země velké množství živin, proto je potřeba dodat jí větší množství hnojiva buď při sázení nové rostlinky, nebo právě při počátku růstu těch stávajících. Dopřejete-li rebarboře kvalitní hnojivo, například chlévskou mrvu, kompost nebo zákvas ze slepičinců, odvděčí se vám dlouhými křehkými řapíky.

Sázíte-li nové rostlinky, připravte jim jámu přibližně 30 cm hlubokou, dospod nasypte zeminu s vyzrálým kompostem a pak sazeničku vsaďte dovnitř. Její pupeny by neměly být hlouběji než 5 cm pod povrchem půdy. Stejný způsob sadby použijte i tehdy, pokud rebarboru rozmnožujete z již stávající rostliny. Tímto způsobem je také dobré reveň jednou za tři roky omlazovat, protože velké starší řapíky už nebývají tak křehké a jemné.

Po zasazení a přihnojení rostlinek zamulčujte půdu kolem nich (senem, listím, trávou apod.) a pak jim dopřejte dostatečnou zálivku. Kvalitní a pravidelná zálivka je důležitá, aby řapíky rebarbory, které budete sklízet, byly křehké a šťavnaté, a nikoli dřevnaté na chuť.

Rychlení rebarbory

Pokud si chcete dopřát rebarboru co nejdříve, můžete vyzkoušet její rychlení. Rašící výhonky přikryjete vrstvou suchého mulče (listí, sena nebo slámy) a přiklopíte velkou nádobou. Sklízet tak můžete už za 3-4 týdny jemné a křehké řapíky. Ale mějte na mysli, že rychlením se rebarbora oslabuje, a proto byste ho neměli provádět každý rok a na všech rostlinách.