Pokud budete vybírat, hledejte hlavně takový truhlík, kde zjistíte, kolik je už dole vody a kam budete moci jednoduše nalévat. Některé z nich mají velmi nešťastně řešené vpusti a víc vody vybryndáte, než nalijete dovnitř. Proto bychom doporučili dolévání horní – v místech klasického zalévání, kde vybryndání znamená, že voda nateče ke kořenům. Spodní zalévání přes hubičku u dna nádoby silně omezuje manipulaci s vodou.

Zajímavé tipy:

Aby v truhlících mohly růst i vysoké rostliny, je potřeba hodně zeminy. Největší BERBERIS TRIO pojme třikrát 18 litrů substrátu a celkem 27 litrů vody. Napadlo vás někdy, jak je takový truhlík těžký? Přemístit ho je téměř nemožné. Truhlík BERBERIS od společnosti Plastia má však odolná kolečka a užitečná madla – manipulace s ním je tedy hračka. Při výrobě se myslelo také na to, že se truhlíky na balkoně musí občas vyrovnat se silným deštěm. Proto jsou opatřeny speciálním přepadem, který zabrání jejich přelití. Aby vám Berberis maximálně usnadnil práci, má důmyslný samozavlažovací systém, velkou zásobárnu vody s hladinoměrem a dostatečný otvor na zalévání.

Další silnou stránkou berberisu jsou jeho doplňky. Každá nádoba má jedinečný integrovaný systém pro upevnění rostlin. I vysokým keřům rajčat či lilkům tak zajistíte opravdu stabilní oporu.

V nabídce je od tohoto roku i nová generace truhlíků Berberis určená pro okna, terasy i menší prostory. Truhlík Berberis v délce 60,80 cm, který pomocí kovových háků pohodlně zavěsíte na zábradlí. Od běžných balkonových truhlíků se Berberis liší nejen důmyslným samozavlažovacím systémem, ale i moderním dvojbarevným provedením.

Krásné samy o sobě jsou truhlíky Plastia Mareta. Ty patří k nejoblíbenějším samozavlažovacím truhlíkům. Její dvoudílný koncept nabízí růžná barevná provedení.