Květy albízie připomínají načechraný chochol peří; většinou jsou sytě růžové, ale najdete i odrůdy s bílou či načervenalou barvou květů. Velice dekorativní jsou i listy, na nichž můžeme pozorovat jednu botanickou zvláštnost: na noc a při dešti se zavírají a nakloní se k zemi.

Ačkoli albízie pochází z tropických a subtropických oblastí, některé vyšlechtěné kultivary se dají pěstovat venku i v podmínkách mírného pásu. Velmi působivým kultivarem tohoto typu je albízie Summer Chocolate, jež upoutá pozornost vínovou až tmavě fialovou barvou listů. Tento kultivar vydrží teplotu až do minus 20 °C, takže jej lze bez obav pěstovat na zahradě jako okrasný keř. Dopřejte mu však slunné stanoviště, kam nefouká vítr, a mladou rostlinu chraňte před mrazem chvojím.

Albízie určené pro pěstování v bytě je třeba pravidelně zkracovat, aby nám nepřerostly přes hlavu. Protože nové květy vyraší z loňských výhonů, rostliny zkracujeme pod květními pupeny. Řezné rány ošetříme štěpařským voskem, abychom zabránili infekci houbových chorob. Albízii lze ale pořídit i jako bonsaj.

Pokud se rozhodnete albízii vypěstovat ze semen, vhodná doba pro výsev je právě teď v dubnu. Stratifikovaná semena nebo semena přelitá vroucí vodou se vysévají do lehčí, písčité zeminy a zasypou se vrstvou písku o tloušťce asi 5 mm. Substrát by měl být neustále vlhký a udržován při teplotě mezi 20 a 25 °C. Na vzrostlé rostliny si počkáte poměrně dlouho, jen samotné klíčení trvá několik týdnů. Z tohoto důvodu pěstitelé většinou dají přednost nákupu předpěstovaných sazenic.