Koupíte je ve formě granulek. Rozhodíte je okolo záhonů, mezi řádky zeleniny, do květináčů, okolo cestiček a tak dále. Dejte pozor, aby se nedotýkaly rostlin. Když slimáci polezou, dostanou se do přímého kontaktu s granulemi. Buď uhynou, anebo se místu začnou raději vyhýbat. Tak či tak, vy máte vyhráno.

Dva typické přípravky, které si můžete koupit

Prvním z nich je Mesurol Schneckenkorn (methiocarb), který působí proti všem druhům slimáků a plzáků. Jelikož se soustředí pouze na plže, je šetrný k životnímu prostředí. Druhým přípravkem je Vanish Slug Pellets (metaldehyde). Prodává se opět ve formě granulí a funguje jako návnada. Výhodou je, že jej můžete použít i ve skleníku. Nevýhodou pak, že není zaměřený jen na plže a může způsobit i nežádoucí problémy. Populární jsou modré granule na slimáky - Granulax, s kterými nikdy nešlápnete vedle. Obsahují hořké a repelentní látky proti náhodnému požití.

Koupit si můžete i různé bariéry

Poslouží vám dobře i vyvýšení záhonku. Babské rady radí vytvořit slimákům překážkovou dráhu z otrub nebo skořápek.

Nebo použijte extrakty z bylin, které slimákům nevoní. Jedná se třeba o Tymatol. Pokud chcete zvolit spíše přírodní cestu, sáhněte po Ferramolu.

www.prima-receptar.cz

www.agromanualshop.cz

www.ireceptar.cz