Jak lilie pěstovat?

Cibulky lilií by se měly zasadit do hloubky 10-15 cm. Můžete je zasadit na podzim nebo na jaře. Zasaďte cibulky do lehké, vlhké půdy. Ideálním místem bude před větrem kryté zákoutí, podél plotu, popř. je můžete zasadit mezi jiné rostliny, keře a stromky. Nejlépe se jim daří na plném slunci nebo v polostínu. V případě výskytu mrazíků chraňte cibulky a veškeré výhonky jak jen můžete. Použijte spadané listí nebo chvojí. Pak se budete opět moci z lilií těšit.

Lilie můžete přemístit po čtyřech až pěti letech. Z nové půdy získají novou energii a pokvetou vám po dlouhá léta znovu a znovu. Pokud často řežete květiny do vázy, neberte je vždy ze stejné skupiny, rostlina by byla příliš vyčerpaná. Stonek vždy uřízněte od poloviny dolů, jinak by lilii stálo příliš mnoho úsilí, aby znovu získala svou sílu.

Pozor na oranžové chřestovníčky liliové – je to největší nepřítel lilií! Nejúčinnější zbraní proti těmto tvorům je jejich ruční vysbírání a odstranění. Existuje rovněž několik postřiků. Bohužel, chřestovníček liliový si na ně rychle zvyká a po čase se stává proti postřikům imunní.

Exkluzivní druhy lilií

Jste milovníky lilií a rádi byste ozvláštnili svoji zahradu netradičními druhy? Máme pro vás několik tipů. Zkuste si vypěstovat například černokvětou lilii „Queen of The Night“ či plnokvětou lilii “Mystery Dream“.

Objednat si je můžete online z pohodlí domova u společnosti BAKKER.COM. Společnost BAKKER.COM je největší zásilkový obchod pro zahrádkáře a zahradnictví v Evropě. Sídlí v nejúrodnější části Nizozemska, jež je proslulá svými cibulovinami. Dodává svým zákazníkům ty nejkvalitnější výpěstky nizozemských farmářů.