Kalina bodnantská (Viburnum x bodnantense) dorůstá výšky 2 až 3 metrů a hodí se do skupinových výsadeb keřů, které rovněž jako ona preferují mírně kyselou půdu. Na rozdíl od jiných druhů zkrášluje zahradu hlavně na podzim a v zimě; nejprve čarovným zbarvením odumírajících listů a posléze časně nasazenými květy trubkovitého tvaru, jejichž barva postupně přechází z růžové na bílou.

Při kolísavém počasí se může stát, že rozkvetlé květy pokryje sníh. Na kalinu bodnantskou je pak doslova pohádkový pohled. Když kvítky umrznou, není třeba zoufat, za oteplení se objeví nové.

Tento pozoruhodný keř nejlépe prospívá v teplejších oblastech, naopak ve vyšších polohách či mrazových kotlinách může vymrzat. Rozhodně byste mu měli najít chráněné stanoviště, kam nefoukají studené větry. Stanoviště může být slunné nebo polostinné, důležité však je, aby půda zcela nevysychala a obsahovala dostatek živin. Zvláště mladé sazenice je třeba vydatně zavlažovat.

V létě mohou na keř zaútočit různé choroby a škůdci. Nebezpečné jsou zejména housenky, které si pochutnávají na listech tak nenasytně, až za sebou nechávají holé větve. Kalinu je proto třeba pravidelně kontrolovat a v případě potřeby na ni použít chemický postřik.