Pro všechny druhy břečťanu platí, že nesnesou přímé slunce. Zelenolisté odrůdy se spokojí se stínem, pestrolistým vyhovuje více světla, aby se mohlo správně vybarvit panašování. Než si tedy vyberete tu pravou odrůdu pro váš domov, rozmyslete si, kam rostlinu umístíte. Je také vhodné připravit mu oporu, po které se bude kontrolovaně pnout, aby se neplazil jen tak volně po nábytku. Břečťan však vypadá velice pěkně i v závěsném květináči, je jen na vás, jaké "aranžmá" zvolíte.

Vzhledem k tomu, že si břečťany libují v chladu a vlhku, staré domy pro ně bývají příjemnějším prostředím než přetápěné panelákové byty. Daří se jim v chladnějších místnostech, ložnicích či chodbách, kde je neohrožuje suchý vzduch, který může způsobit kroucení a hnědnutí listů. Substrát by měl být neustále mírně vlhký, ale nikoli přemokřený. Během zimy je nutné zálivku omezit, aby rostliny neuhnily.

Jednou za měsíc můžeme břečťan osprchovat a zbavit jeho listy prachu. Přesazení je nutné až ve chvíli, kdy kořeny začnou prorůstat otvory v květináči. Rostlinu přesazujeme zásadně na jaře, a to nejlépe do substrátu pro pokojové rostliny smíchaného s rašelinou a perlitem.

Pravidelným zastřiháváním dosáhneme bohatšího rozvětvení. Odstřižené šlahouny můžete nechat zakořenit v nádobě s vodou, a vypěstovat si tak nové rostlinky.

Mezi výhody břečťanu patří rychlý růst a schopnost čistit vzduch od škodlivých látek včetně cigaretového kouře i chemikálií uvolňovaných z nábytku, podlah a koberců. Pozor však na domácí mazlíčky, kteří by ho chtěli ochutnávat - břečťan patří k jedovatým rostlinám a mohl by jim způsobit vážné zažívací problémy i smrt.