Okurky jsou skvělá zelenina, kterou si můžete sami vypěstovat doma. A to i bez zahrady! V dnešním článku vám představíme, jak si zasadit ty nejlepší okurky přímo u vás na balkoně. Víte, které druhy okurek jsou vhodné pro pěstování v květináčích? Jak je sázet a jak o ně pečovat? Pojďme se na to podívat!

Mmm, a jak si vypěstovat okurky nakládačky? Taky snadno! Podívejte se:

Zdroj: Youtube

Vyberte si správný druh

Abyste na balkoně vypěstovali ty nejlepší okurky, je důležité vybrat si ten správný druh. Mezi vhodné druhy pro balkonové pěstování patří Bush Champion F1, Baby F1, Ofelie F1, Emilie F1, Pony F1, Picolino F1, Minisprint F1, Charlotte F1 a Ministars F1. Ale nebojte se zajít do menšího zahradnictví a nechat si poradit.

Jak je sázet - jednoduchý návod

Nyní, když už víme, jaké druhy okurek můžeme v květináčích pěstovat, se pojďme podívat na to, jak přesně je sázet. Okurky je nutné předpěstovat zhruba v polovině dubna, ale pokud jste to nestihli, můžete zkusit vysadit své nebo nakoupené sazenice ven i teď.

Okurky vyžadují slunečné, teplé a chráněné stanoviště, takže si pro ně vyhraďte to nejlepší místo na balkoně. Použijte nádobu o velikosti 5 až 7 litrů (ideálně 50 x 50 cm) a vysaďte do ní hned dvě sazenice. Nebo vyzkoušejte pěstování v pytlích s nakoupeným substrátem - ty zabírají méně místa a vedle sebe jich můžete umístit více. Najdete je v každém zahradnictví.

Nezapomeňte je přihnojovat

Abyste dosáhli hojné sklizně, nezapomeňte okurky pravidelně přihnojovat. Své zelené miláčky tak udržíte v dobré kondici a budou se moci rozrůst do plné krásy.

A to je vše! Připravte se na lahodné a svěží okurkové saláty, zdravé svačiny a na pochvalu od rodiny a přátel. Balkonové okurkové dobrodružství může začít!

Zdroj: gardena.com, spadespatula.com