Předjaří je pro výstavbu nových nebo rekonstruování starších zahradních staveb nejvhodnější, protože sníh už mizí, teplo venku stále není, ale ve skleníku se už může díky sluníčku začít postupně probouzet nová úroda.

Skleníky jsou velmi potřebná zahradní stavba, pokud chceme pěstovat specifické rostliny, jako např. takové, které vyžadují vyšší teplotu, než která je v našich klimatických podmínkách běžná. Uvnitř skleníku se vytváří teplo díky slunečnímu záření, takže nás jeho provoz nepřijde na žádné peníze za energie. Tepelné ztráty jsou díky úplné nebo částečné uzavřenosti skleníku eliminovány, někdy mohou být dokonce i téměř vyloučeny. Na druhou stranu je třeba říct, že lze mít i skleník vytápěný. To s sebou nese náklady, které však vyváží radost z přežití vzácných rostlin, které by jinak zimu nepřečkaly.

Zdraví ze skleníku

Není nic lepšího pro naše zdraví než si doma vypěstovat vlastní zeleninu a ovoce. Domácí produkty jsou mnohem bohatší na vitaminy a další prospěšné látky než zelenina a ovoce kupované, ale navíc máme plody dostupné zdarma na vlastní zahradě, a to v množství, jaké si sami zvolíme. Proto je koupě skleníku na zahradu velice výhodná. Nakonec totiž šetří nejen peníze za nákup zeleniny, ale obejdeme se bez zdraví ohrožující chemie a chuť a vůně jsou většinou o mnoho výraznější než u zboží z obchodu. Chcete-li vašim dětem, i sobě, uchovat pevné zdraví a umožnit pravidelný příjem všech potřebných vitaminů, pak není nic jednoduššího než si vypěstovat vlastní kvalitní zeleninu a ovoce.

Výběr skleníku

Skleníky můžeme vybírat z různých druhů materiálů, rozměrů a tvarů. Při výběru skleníku je však nutné se nejen dívat na cenu, ale především dbát na kvalitu výrobku a také služeb, které prodávající firma nabízí. Vhodné je se na vybranou firmu informovat a zvolit tu, která bude vyhovovat nejen finančně, ale i nabízenými službami a samozřejmě sortimentem zboží. V poslední době se trh se zahradními potřebami – tak jako většina dalších trhů – velmi rozšiřuje a nabídka je opravdu velkorysá. Proto je nutné vybírat pečlivě a zaměřit se přesně na to, co opravdu potřebujeme. Kvalitní skleníky, pařeniště, zastřešení a další zahradní potřeby nabízí například firma Limes, která provozuje i online obchod. Kupte si skleník a další příslušenství v té nejlepší době, která je tu právě teď.