Nejlepší je používat systém automatické závlahy, který poskytuje vodu rovnoměrně na celém, přesně vytyčeném prostoru. Automatické zavlažování není pouze o podzemních ventilech, které se na pokyn řídicího počítače samy vysunou a po skončení zavlažování zase zmizí v trávníku. Může se jednat i o nadzemní systémy, které optimálně zavlaží menší travnaté plochy a distribuce vody se dá regulovat. Získáte mobilní systém, který můžete na vaší zahradě kdykoli a jednoduše přemístit. Na výběr máte, v závislosti na velikosti a tvaru zavlažované plochy, mezi zavlažovači pro pravoúhlé plochy, kruhovými a velkoplošnými zadešťovači. Ze širokého sortimentu zavlažovačů Gardena si určitě vyberete.

Základem nadzemního zavlažovacího systému je zahradní hadice. V tomto roce přichází Gardena na trh s novými typy zahradních hadic, které se vyznačují prvotřídními materiály s extrémně dlouhou životností a jedinečným profilem PowerGrip. Vybrat si můžete podle svých požadavků a potřeb – celý sortiment najdete zde.

Výhodou nových modelů zahradních hadic je moderní profil PowerGrip, který umožňuje spolehlivé spojení mezi hadicí a systémovými díly OGS. Díky této nové povrchové technologii mají systémové díly napojené na hadici daleko větší přídržnost. Hadice se také lépe navíjí a dobře kloužou po jakémkoliv povrchu. Textilie se spirálovými oky s dvěma spirálami v opačných směrech zaručuje odolnost vůči tlaku a udržuje stálý tvar hadice. Ta zároveň zůstává pružná a snadno se s ní manipuluje – netvoří se na ní uzly, ani se nekroutí.

Nejpohodlnější cestu, jak přivést vodu na jakékoliv místo na vaší zahradě, představuje Original Gardena systém – různé spojky a přípojky, které se velmi jednoduše a rychle připojují a odpojují jediným kliknutím. Široký sortiment výrobků nabízí vynikající a bezpečné spojení hadice se zavlažovačem, vodovodním kohoutkem apod.

  • Spojky jsou konstruovány tak, aby zajistily rychlé, spolehlivé a vodotěsné spojení – jak mezi vodovodním kohoutkem a hadicí, tak mezi hadicí a zavlažovacím zařízením. Všechny spojky vydrží dlouhodobou zátěž a jsou kompatibilní s ostatními oblastmi zavlažovacích systémů.
  • Praktická je výkyvná přípojka na vodovodní kohoutek, která zabraňuje zalamování a přetáčení hadice u vodovodního kohoutku. Přípojka má úhel 90° a je otočná o 360° pro ještě flexibilnější zavlažování.
  • Rychlospojka je ideální pro rychlé a pohodlné připojení výstupního konce hadice na šroubení u vodovodního kohoutku. Pokud chcete spojení rozpojit, stačí jednoduše zatáhnout oranžový kroužek na rychlospojce směrem dolů.
  • Na konec hadice se instaluje stop spojka. Ta zaručuje, že se průtok vody automaticky zastaví při výměně zavlažovacího příslušenství, např. postřikovače nebo sprchy.

Více na www.gardena.cz.