První aku rozbrušovačka

Rozbrušovačky jsou velké a silné stroje, které dělají strašný randál. Bohužel velmi často za sebou tahají dlouhé kabely, které ovšem na stavbě (třeba při řezání tašek na střeše) jsou značně obtěžující. A tak tu je první akumulátorová rozbrušovačka. Má ji na svědomí Stihl a označení je TSA 230. S pomocí snadno ovladatelného rozbrušovacího stroje, který je díky akumulátorovému pohonu velmi tichý a bez emisí, si hravě poradíte ať už s ocelovými konstrukcemi, betonem, střešními a konstrukčními stavebninami, či jinými materiály. Pokud model TSA 230 ještě rozšíříte o doraz s odsávacím hrdlem, výrazně tím zredukujete prach při suchém řezání minerálních materiálů a budete mít vždy jistotu přesného vedení řezu.

V nabídce je také několik rozbrušovacích kotoučů. Kotouč ze syntetické pryskyřice, ten je určen pro rychlé řezání stavební a nerezové oceli, nebo naopak neželezných profilů. Dále můžete zvolit diamantový řezný kotouč, který je nabízen jako základní pro univerzální použití na staveništi, anebo rychlý a širokopásmý, který je už pro profesionální nasazení v betonu, tvrdém přírodním kameni, litinových trubkách či stavební oceli do tloušťky 10 mm, a to s překvapivě dlouhou životností.

Kdo se bojí, že stroj je příliš těžký, tak ho musíme uklidnit – má jen 3,9 kg.

Sekačka na baterky

Pokud hledáte sekačku na úpravu menších, členitých ploch, je pro vás nový model Husqvarna LC 141Li tou správnou volbou. Sekačka na baterie s intuitivním ovládáním je schopna bez problémů posekat průměrně velkou zahradu rychle, tiše a pouze na jedno nabití. Je snadno ovladatelná díky kompaktnímu designu žacího ústrojí a ergonomicky tvarované rukojeti. Užitečná je také rychlá a snadná nastavitelnost výšky sečení, volnost pohybu bez kabelu, intuitivní klávesnice či ekonomický režim, který snižuje otáčky motoru, a tím prodlužuje provozní dobu stroje. Se sekačkou se navíc výborně manévruje i v malých kruzích. Vhodný model akumulátoru je BLi150. Šířka sekání stroje je 41 cm, výška sekání 25 – 70 mm a provozní doba na 1 nabití pak 20 minut. Sekačka má boční i zadní výhoz při objemu koše 50 litrů.

Doporučená cena sekačky je 12 890 Kč včetně DPH, doporučená prodejní cena akumulátoru BLi150 je 6490 Kč.

Vše na rukojeti

Na jaře bude zapotřebí pořádně uklidit. A tak bude třeba hodně vody. Třeba té tlakové, až budete ostříkávat terasu, plastové židličky nebo třeba auto. Takže vysokotlaký čistič (lidově řečeno wapka) bude v permanenci.

Vysokotlaký čistič Kärcher K 4 Full Control má pistoli s LED displejem a s odkládací pozicí uprostřed přístroje. Navíc nabízí ergonomické teleskopické hliníkové madlo, vyšší polohu vypínače, opěrnou nohu s druhým madlem, přisávací systém na chemii Plug´n´Clean a u verzí Premium novou polohu bubnu na hadici s nízkým těžištěm.

Wapka se hodí na středně znečištěné povrchy. Piktogramy natištěné na pracovních nástavcích ukazují uživateli, jaký pracovní nástavec je vhodný pro jaký stupeň tlaku a jaké použití. Pootočením na pracovním nástavci Vario-Power lze nastavit stupně tlaku HARD, MEDIUM a SOFT nebo režim čisticího prostředku. Výhodou je, že k tomu není nutná přestávka v práci. Přehledný LED displej na pistoli Full Control trvale ukazuje zvolený stupeň tlaku, aby měl uživatel všechna nastavení pod kontrolou i během práce. Cena 6990 Kč.

Robot s domečkem a mobilem

Zavolejte svému domácímu robotovi. Alespoň tomu zahradnímu. Robotická sekačka Robomow nyní totiž může být vybavena GSM komunikačním modulem, který zasílá provozní a bezpečnostní upozornění týkající se přístroje rovnou do vašeho smartphonu! Kromě toho shromažďuje technická data z Robomowu, a tím předchází poruchám a minimalizuje dobu případné nefunkčnosti. Aby mohl spotřebitel GSM modul používat, musí si nainstalovat aplikaci Robomow do svého smartphonu. Tato aplikace mu pak bude posílat „push“ oznámení, která jej upozorní, pokud Robomow narazí na problém, například když zjistí problémy s funkčností přístroje (když stroj z nějakého důvodu přestane pracovat), nebo v situaci, kdy vyhodnotí, že se sekačku snaží někdo ukrást.

A které modely tyto GSM moduly mohou mít? Prakticky všechny. Ty větší a dražší jej mají standardně a ty menší je mohou dostat za malý příplatek. A když jsme u těch novinek, musíme upozornit na novou řadu sekaček RS, které mají dva rotační nože, takže jejich záběr je až 56 cm! Největší a nejsilnější verze RS 635 je tak určena na zahrady o rozloze až 3500 m²!

Speciálně pro modely s označením RS nabízí Robomow domeček RoboHome. Jedná se o skvělé příslušenství, které ochrání vaši drahocennou sekačku a udrží ji nedotčenou a v čistotě tak, aby mohla perfektně sekat. RoboHome je vyroben z vysoce kvalitních materiálů a poskytuje vaší sekačce Robomow extra ochranu před přímým slunečním zářením i deštěm, také podporuje její delší životnost.

Na vysokou trávu

Křovinořez Husqvarna 129R je díky svému vysokému výkonu, snadnému ovládání a všestrannému využití ideální volbou pro práce okolo domu. Křovinořez se snadno startuje a ovládá díky inteligentní funkci Smart Start, intuitivnímu ovládání a automatickému vracení STOP spínače do pohotovostní polohy. Komfort při práci zajišťuje spolehlivý motor o výkonu 0,8 kW, kombinovaný kryt, strunová hlava, travní kotouč a vyosená řídítka. Dokonale posekaný povrch zaručuje rovný hřídel pro prodloužený dosah. Nosný popruh Standard, který vám ulehčí práci s 5,2 kg těžkým strojem, je součástí dodávky. Doporučená cena je 8 050 Kč včetně DPH.

Elektrikou zlepšete trávník

Vertikutátor Gardena EVC 1000 je určený pro travnaté plochy do cca 600 m². Jeho velkou předností je dlouhá životnost vertikutačních nožů ze speciálně kalené pozinkované oceli a elektromotor s vysokým výkonem, který zajistí velkou průtažnou sílu a intenzivní práci. Výška nožů se nastavuje centrálně pomocí jedné přestavovací páky. Pro snadný pojezd a dobrou manipulaci je vertikutátor vybaven velkými koly se speciálním profilem nebo jednoduše ovladatelným spínačem motoru. Doporučená maloobchodní cena je 4390 Kč včetně DPH.