Společnost Fiskars uvedla na trh novou produktovou řadu zahradnického nářadí s názvem Light, která je určena především ženám, avšak nejen pro ně.

Čím se zahradnické nástroje řady Light liší?

Když společnost Fiskars vyvíjela kolekci nářadí Light, inspiraci čerpala u žen. Jednoznačným cílem bylo usnadnit práci na záhonech tím, že dojde k výraznému snížení hmotnosti jednotlivých nástrojů. Použitým materiálem je lehký hliník, který je v místě úchopu pogumovaný, takže podporuje správnou manipulaci s nástrojem a chrání ruce před chladem. Jak bývá zvykem u výrobků Fiskars, i tato řada vyniká svým specifickým designem, tentokrát v elegantních hnědobílých barvách. Řada Light obsahuje základní zahradnické vybavení, které by nemělo chybět v žádné kůlně.

Sázení s nástroji Light

Jaro je pro sázení většiny rostlin a semen tou nejvhodnější dobou v roce. Pro provzdušnění a prohnojení půdy na vašich záhonech můžete použít kultivátor, rýč nebo rycí vidle. Je dobré zmínit, že zejména rýč a vidle nejsou vhodné pro těžkou práci a jsou určeny pro práci na již existujících záhonech. Výhodou je, že jsou díky hliníkové násadě velice lehké, a madlo ve tvaru D poskytuje větší komfort při použití. Rýč špičatý nebo motyčka se zase budou ideálně hodit pro vytvoření brázd na semena či na vykopání jamek pro sazenice.

Odlehčené nástroje pro údržbu zahrady

Mezi nářadím z řady Light najdete také spoustu šikovných nástrojů na čistění zahrady, včetně důmyslného vytrhávače plevele. Potřebujete-li pročistit například trávník od pampelišek nebo bodláků, tímto nástrojem s kvalitními nerez ocelovými čelistmi plevel snadno uchopíte a i s kořeny elegantně vytáhnete. Takto se zbavíte plevele cíleně, ekologicky a bez bolestí zad z častého ohýbání.

Hrabání a úklid zahrady

Hrábě jsou jedny z nejpoužívanějších nástrojů, potřebujeme je po celý rok a na podzim se bez nich opravdu neobejdeme. Právě neobvykle nízká hmotnost hrábí z řady Light poskytuje výrazný komfort při práci. Hrabání si díky tomu značně usnadníme a můžeme do něj zapojit třeba i děti.