Jak ale na to? Aby byla zahrada plně rozkvetlá, musí mít dostatek vláhy. To v posledních letech není snadné. Suché letošní jaro je předzvěstí nedostatku vody v létě. Jedním z řešení je využití alternativních zdrojů vody. Rezervoáry nebo sudy na vodu, kde je možné odchytit vše, co dopadne na střechu, jsou dobrými pomocníky. Jak ale dostat vodu ze sudu k rostlinám bez větší námahy?

Se sudovým čerpadlem Kärcher BP 1 Barrel Set můžete vodu kdykoliv pohodlně odčerpávat. Čerpadlo je dodáváno v sadě s 15m hadicí PrimoFlex, stříkací pistolí, univerzálními hadicovými spojkami a hadicovými spojkami s Aqua stopem. Plovákový spínač umožňuje snadné a rychlé ovládání. Nezáleží na tom, jaký a jak hluboký sud máte, díky flexibilnímu uchycení a nastavitelné délce hadice můžete využít různé druhy sudů.

Když ale ani to nestačí, pomůže kapénková závlaha. Kärcher Rain System dokáže dovést vodu až k rostlinám a pomocí kombinace kapénkové závlahy a zalévání jim poskytuje dostatek vláhy. Systém se skládá z hadic, hadic pro kapénkovou závlahu, kolíků pro jejich ukotvení a manžet, kterými regulujete intenzitu zavlažování. Manžety pro kapénkovou závlahu umožňují přímé zavlažování rostlin. Otočnými tryskami se navíc dá podle potřeby nastavit průchod vody od 0 do 10 l/h.

Krásu zahrady ovšem nedělají jen záhony plné květů, ovoce nebo zeleniny. Panorama zahrady tvoří zejména trávník, stromy a keře.

Bateriová sekačka Kärcher LMO 36-40 Battery dokáže trávník střihnout velmi přesně. Je tichá, snadno ovladatelná a lze ji nastavit na 5 různých výšek sečení. Sami si vyberete, jaká vám sedí nejlépe. Když chcete, aby trávník udržel více vody, nesekejte úplně nízko, tráva vytváří izolaci, a v půdě se tak zadržuje více vody. Posekanou trávu rovnou můžete ukládat do sběrného koše, který následně vysypete například na kompost, nebo můžete zvolit funkci mulčování a tím využít trávu jako přírodní hnojivo. Každá zahrada má řadu nedostupných míst, kam se sekačka nedostane.

Lehká akumulátorová strunová sekačka Kärcher LTR 18-30 Battery začistí kraje záhonů, okolí stromů a díky nastavitelnému úhlu sklonu hlavy snadno posekáte trávu třeba pod lavičkou. S dokonalým tvarováním keřů vám pomohou akumulátorové nůžky Kärcher GSH 18-20 Battery. Můžete je použít jako nůžky na trávu nebo díky šroubovacímu systému lehce vyměnit nástavec za nůžky na keře.

www.karcher.cz